Mainos

Lapin en­sim­mäi­nen ur­hei­lu­gaa­la löi itsensä läpi de­byyt­ti­vuo­te­naan – ”Mistä voin ostaa lippuja ensi vuoden gaa­laan?”

Lapissa ensimmäistä kertaa järjestetty Lapin urheilugaala kokosi paikan päälle vajaat 300 urheilun ja liikunnan ystävää.

 

Vuosi 2018 sai railakkaan urheilullisen alun, kun lauantaina 13.1. juhlittiin ensimmäistä kertaa Lapin omaa urheilugaalaa. Tilaisuudessa palkittiin lappilaisen urheilun hienoimpia hetkiä, menestyksekkäitä urheilijoita ja sykähdyttävimpiä tapahtumia vuodelta 2017.

Mitkä ovat järjestäjän ja Lapin liikunnan vt. toiminnanjohtaja Maarit Toivolan tunnelmat historiallisesta illasta?

– Hyvät on fiilikset. Tunnelma aivan huokuu ihmisistä ja luulen, että moni on tulossa myös ensi vuonna uudelleen.

– Tämä oli oikein onnistunut tilaisuus, komppaa iltaa mukana sponsoroimassa ollut Santasport Lapin Urheiluopiston toimitusjohtaja Heikki Keskitalo ja jatkaa:

– Tapahtuma luo yhteisöllisyyttä urheilun ja liikunnan tiimoilta yli rajojen. Olemme rikas maakunta monessa suhteessa ja sitä kannattaa välillä kerääntyä juhlimaan.

Illan aikana Hotel Santa Claus täyttyi paitsi hurraahuudoista ja riemun kiljahduksista, myös inspiroivista puheista liikunnan tärkeydestä ja sen arvostuksesta.

– On todella hienoa urheilijoita ja taustatekijöitä kohtaan, että tällainen järjestetään. Ei heillä ole juuri tilaisuuksia päästä framille, jossa saa arvostusta. Täällä on paljon huippu-urheilijoita eri lajeista, joista monet eivät tiedä paljoakaan, toteaa Lapin urheilutoimittajakerhon varapuheenjohtaja Anne Torvinen, joka oli paikan päällä jakamassa Vuoden valmentaja -palkintoa.

– On tärkeää, että päivittäisen puurtamisen lisäksi urheilijat pääsevät verkostoitumaan ja tutustumaan uusiin ihmisiin, myös eri lajien ja paikkakuntien edustajiin. He pääsevät osaksi Lapin urheilu- ja liikuntayhteisöä.

Pisteet Torvinen antaa myös itse järjestelyille.

– Mieletön tilaisuus, ihan omaa luokkaansa. Olen ollut valtakunnallisessa urheilugaalassa ja tämä oli minun mielestä onnistunut miniversio siitä. Todella tyylikkäästi hoidettu. Koska tänne pääsi vain rajallinen porukka paikan päälle, oli hienoa, että tapahtuma livestriimattiin Lapin Kansan verkkosivuilla.

Lapin Kansa oli livestriimauksen ohella tukemassa Lapin urheilugaalaa myös Vuoden sykähdyttävin urheilutapahtuma -yleisöäänestyksellä, jonka voittajat päästivät illan suurimmat ilonkiljahdukset, eikä suotta. Lapin Kansan yleisöäänestyksen voittanut Arctic Challenge keräsi huikeat 30,85 prosenttia kaikista annetuista äänistä ja sai palkinnokseen Lapin Kansan lahjoittaman 2000 euron arvoisen mediastipendin.

– Ihan superhuikeeta! Arctic Challenge on tapahtuma, johon kaikki eivät heti alussa uskoneet, mutta pari vuotta myöhemmin kaikki ovat aivan ”wuhuu!” – tosi siisti tapahtuma, iloitsee keskellä tunturiluontoa järjestettävän haasteottelun ”äiti” Laura Peippo .

Tälle vuodelle arktiseen tapahtumaan ilmoittautuneita on jo satoja, eikä vauhdille näy loppua, jos menneisiin vuosiin on uskominen. Debyyttivuotenaan kisaan osallistui 150 henkilöä, toisena 500 ja viime vuonna yli 1000 kilpailijaa. Tavoitteet ovat tällekin vuodelle korkeat, mutta Peippo uskoo tunturiluonnon ja tiimihenkisen tapahtuman voimaan.

– Pitää aina uskoa omaan tekemiseen ja omiin unelmiin, eikä ikinä saa välittää mitä muut sanoo.

Samoilla linjoilla oli Lapin liikunnan vt. toiminnanjohtaja Maarit Toivola ja muut järjestäjät, kun ideaa valtakunnallisen konseptin tuomisesta Lappiin heiteltiin ilmaan.

– Vastaanotto oli yli odotusten. Alusta asti täysillä uskoin siihen, että me pystymme tämän tekemään. Luotin lappilaisiin tekijöihin, liikunnan ja urheilun ihmisiin. Heillä ei ole liikaa tällaisia tapahtumia. Kun vastaanotto tukijoiden kautta alkoi olla myös positiivista, tuntui, ettei sen jälkeen ollut mitään rajaa. Pyörä pyöri ja innostus kasvoi.

Lapin urheilugaalan pääjärjestäjinä toimi Lapin liikunta ry:n lisäksi Lapin aluehallintovirasto, Santasport, Lapin liitto, Lapin Kansa, Veikkaus ja Pohjolan Osuuspankki.

Lapin urheilugaalaa mukana sponsoroimassa ollut Santasport Lapin Urheiluopiston toimitusjohtaja Heikki Keskitalo toivoo, että gaala tulee perinteeksi.
Lapin urheilugaalaa mukana sponsoroimassa ollut Santasport Lapin Urheiluopiston toimitusjohtaja Heikki Keskitalo toivoo, että gaala tulee perinteeksi.

Kun viimeinen ilmoittautumispäivä kaikille avoimeen gaalaan saapui ja liput oli loppuunmyyty, tuli Toivolalle paljon kyselyitä, että onko vielä mahdollista päästä paikan päälle. Alkuperäistä 240 osallistujan rajaa korotettiin loppujen lopuksi vajaaseen kolmeensataan.

– Ilman yhteistyökumppaneita ei gaalaa olisi voitu tehdä tällaisena, joten siitä iso kiitos kumppaneille. Niitä kaivataan myös jatkossa.

Sama koskee yleisöä, mutta illan jälkeen mututuntuma on, että tilaisuudelle riittää kysyntää.

– Tätä täytyy ehdottomasti jatkaa ja tehdä tästä perinne, toteaa Torvinen.

Kaikille avoimet ovet -konseptia toivotaan myös tulevaisuudessa.

– Ei kannata mennä sorkkimaan, avoimena ilman muuta. Näin kannattaa järjestää myös ensi vuonna, mutta uskon, että silloin on entistä isompi porukka juhlimassa. Toivottavasti tulee perinteeksi ja varmasti tuleekin, Keskitalo kommentoi.

Miksei, kuuluihan illan aikana seuraava kysymys usean osallistujan suusta: Mistä voin ostaa lippuja ensi vuoden urheilugaalaan?