Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Nuorten median käyttö: Tik­to­kin suosio uu­tis­läh­tee­nä kasvaa no­peas­ti, mutta nuoret myös suh­tau­tu­vat kriit­ti­ses­ti sen luo­tet­ta­vuu­teen

Lahjoitus: Lapin moot­to­ri­kelk­kai­li­jat saivat vielä yhden jun­nu­kel­kan va­ras­te­tun tilalle

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

La­ki­muu­tos pa­kot­taa yli 200 kuntaa uu­dis­ta­maan il­mas­to­ta­voit­teen­sa – Kun­nian­hi­mo uusissa suun­ni­tel­mis­sa jää kuntien kon­tol­le

Vuodenvaihteessa voimaan astuvan lakimuutoksen takia kuntien on jatkossa tehtävä ilmastosuunnitelma. Jokaisella kunnalla sen on oltava valmiina vuonna 2025. Jo ensi vuoden alusta lähtien valtio voi maksaa avustusta niille kunnille, joilla ei vielä ole ilmastosuunnitelmaa.

Jokaisen kunnan pitää lakimuutoksen jälkeen tehdä ilmastosuunnitelma. Liikennejärjestelyt ovat yksi keskeisimmistä ilmastoasioista, joihin kunnat voivat vaikuttaa.
Jokaisen kunnan pitää lakimuutoksen jälkeen tehdä ilmastosuunnitelma. Liikennejärjestelyt ovat yksi keskeisimmistä ilmastoasioista, joihin kunnat voivat vaikuttaa.
Kuva: Lännen Media

Kuntien on jatkossa tehtävä ilmastosuunnitelma yksin tai yhdessä alueen muiden kuntien kanssa.

Ilmastosuunnitelmasta on ympäristöministeriön ympäristöneuvos Jarmo Muurmanin mukaan käytävä ilmi kunnan ilmastoasioiden tilannekuva, tavoite ilmaston parantamiseksi, keskeisimmät toimet tavoitteiden saavuttamiseksi ja tavoitteiden toteutumisen seuranta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.