Laivoja uu­si­taan tiuhaan tahtiin – Finn­li­nes ti­laa­mas­sa kaksi uutta alusta, to­den­nä­köi­ses­ti Naan­ta­lin lin­jal­le

Suomeen on tilattu ennätysmäärä uusia laivoja. Tuorein avaus on Finnlinesilta, joka kertoi tänään olevansa tilaamassa kaksi uutta ropax -alusta eli rahtia ja matkustajia kuljettavaa laivaa. Ne sijoitetaan todennäköisesti Naantalin ja Kapellskärin välille.

Helsinki
Finnlines liikennöi Naantalin ja Kapellskärin väliä kahdella matkustajia ja rahtia kuljettavalla ropax -aluksella. Viking Linen uutta Viking Glory -alusta rakennetaan Xiamenin telakalla Kiinassa.
Finnlines liikennöi Naantalin ja Kapellskärin väliä kahdella matkustajia ja rahtia kuljettavalla ropax -aluksella.
Finnlines liikennöi Naantalin ja Kapellskärin väliä kahdella matkustajia ja rahtia kuljettavalla ropax -aluksella.
Kuva: Jori Liimatainen

Suomessa toimivat varustamot ovat tilanneet viime ajat uusia laivoja tiuhaan tahtiin. Bore -varustamo on äskettäin tilannut kolme rahtialusta ja Neste kaksi tankkeria. Finnlines kertoi keskiviikkona, että se on tilaamassa kaksi ropax-alusta eli rahtia ja matkustajia ottavaa laivaa.

Finnlinesin uuteen superstar -luokkaan kuuluvat alukset sijoitetaan todennäköisesti Naantalin ja Ruotsin Kapellskärin väliselle linjalle. Uusien alusten rahtikapasiteetti on nykyisiä laivoja suurempi. Kaistametrejä rahdille ja autoille on yli 5000. Matkustajia mahtuu noin tuhat. Laivojen rakentajaa ei yhtiön tuloskatsauksessa kerrota, mutta Finnlines on jo aiemmin tilannut kolme roro-alusta Jinlingin telakalta Kiinasta.