Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

häiriöt: Kaleva Median lehtien App­le-so­vel­lus­ten häiriö saattaa haitata käyttöä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lä­hi­hoi­ta­jat ovat ko­ti­hoi­don tu­ki­ran­ka

Kotihoidon merkitys on kasvanut, yhä useampi ikääntynyt hoidetaan kotona. 2020 kotihoidon asiakkaita oli noin 208 000, joista 55 prosenttia sai kotihoidon palveluja säännöllisesti. Kotihoidossa tehdään arvokasta ennaltaehkäisevää ja kuntouttavaa hoitotyötä sekä saattohoitoa. Kotihoidossa hoidetaan myös muita kuin ikääntyneitä.

Kotihoidon haasteet ovat kasvaneet, kun ympärivuorokautisen hoidon kriteereitä on kiristetty. Asiakkaiden hoitaminen on vaativaa. Laadukkaiden kotihoitopalvelujen edellytyksenä onkin, että henkilöstön ammattitaito ja työaika sekä asiakkaiden palvelutarpeet kohtaavat.

Lähihoitajat on suurin ammattiryhmä vanhustenhoidossa. Kotihoitojärjestelmä toimii heidän varassaan. Ilman heitä ei ole kotihoitoa. Lähihoitajatutkinto antaa vahvan osaamisen kotihoitoon, ja koulutus onkin edellytys hyvälle hoidolle sekä potilas- ja asiakasturvallisuudelle. Tutkintoa kehitetään jatkuvasti vastaamaan työelämän muuttuviin tarpeisiin.

Selvityksissämme kotihoidon lähihoitajat ovat toistuvasti tuoneet esiin, että kotihoito on juuri se, mitä he haluavat työkseen tehdä.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi