Mainos

Lä­he­tys­työ ta­voit­taa Tan­sa­nias­sa – pai­kal­li­set seu­ra­kun­nat suu­res­sa suo­sios­sa

Viktorianjärven itäisen hiippakunnan piispapariskunta Andrew ja Elifaraja Gulle kertoivat Tansanian kuulumisia Tornion Parasniemen seurakuntatalolla sunnuntaina 4.11.

Piispapariskunta Andrew ja Elifaraja Gulle kertoivat viihtyneensä hyvin Tornion alueella. Vt. kirkkoherra Tero Saapunki toivotti heidät tervetulleiksi jatkossakin.
Piispapariskunta Andrew ja Elifaraja Gulle kertoivat viihtyneensä hyvin Tornion alueella. Vt. kirkkoherra Tero Saapunki toivotti heidät tervetulleiksi jatkossakin.

Andrew ja Elifaraja Gulle saapuivat Suomeen piispa Samuel Salmen lähtöjuhlaan 28.10. ja ovat vierailullaan tulevan piispa Jukka Keskitalon vihkimykseen 11.11. asti. Välissä Gullet vierailevat Oulun ystävyyshiippakuntansa seurakunnissa, jotka tukevat Tansaniassa tehtävää lähetystyötä.

– Viktorianjärven itäisen hiippakuntamme alueella on 4,5 miljoonaa asukasta, joista hieman alle 100 000 kuuluu luterilaiseen kirkkoon. Lähetystyötä siis tehdään ja tarvitaan paljon, Gulle havainnoi.

Suomen Lähetysseuran ja Tornion seurakunnan nimikkolähettinä Tansaniassa toimii Ulla Rissanen. Yhteistyötä on etenkin raamattukoulun tiimoilta.

Seurakuntien ydintehtävät samankaltaisia

Vuonna 2008 Gullen viimeistellessä maisteriopintojaan, aiempi piispa menehtyi äkillisesti. Gulle sai tietää piispanvirastaan samana päivänä, kun hänet nimitettiin siihen.

– Kymmenessä vuodessa kirkkomme on kasvanut räjähdysmäisesti. Sunnuntaisin järjestämme useita jumalanpalveluksia, jotta kaikki mahtuvat mukaan, Gulle kuvailee.

Suomen tapaan myös Tansaniassa seurakunnat tarjoavat lisäksi muun muassa koulutusta ja sielunhoidollista keskusteluapua.

Piispatar Elifaraja Gulle opettaa aviopareille ja papeille kestävän avioliiton kulmakiviä. Tansaniassa haaste on saada koulutettua henkilökuntaa mukaan evankeliumin levittämiseen myös syrjäisemmille seuduille.

– Tansaniassa kaikilla on uskonnonvapaus. Luonnonuskonnoilla on vielä jalansijaa, mikä aiheuttaa joskus kitkaa ihmisten välille, piispa kertoo.

Usko yhdistää yli rajojen

Gulle vieraili Suomessa viimeksi muutama vuosi sitten. Tämänkertainen visiitti on toinen Tornion seurakuntaan.

–Yhteistyö on erittäin tärkeää ja opimme jatkuvasti toisiltamme. Olemme kuin siskoja ja veljiä, piispa iloitsee.

Maantieteellisiä eroja Gulle kuitenkin löytää.

– Tansaniassa täytyy kiivetä Kilimanjarolle nähdäkseen lunta. Suomessa ei tarvinnut mennä kuin Pelloon, hän naurahtaa Tornion seurakunnan lahjoittamia villasukkia ihaillessaan.

Gullen tärkein sanoma kiteytyy Jumalan rakkauteen. Usko yhdistää ihmisiä ympäri maailmaa, mitä todisti myös Parasniemeen saapuneiden 60 kuulijan määrä.

– Toivon, että yhteistyömme säilyy aina yhtä elinvoimaisena, Gulle toteaa pariskunnan matkan jatkuessa kohti Kemiä.