Tähtijuttu: Saa­ri­se­län uuden pol­ku­juok­su­ta­pah­tu­man rei­til­lä piti muistaa sulkea po­roai­ta ja odottaa ka­ve­rei­ta

Kuvakertomus: Ensin soi huu­li­harp­pu, ja sitten varsat as­te­li­vat raadin eteen

Lähes 300 siir­to­lais­ta tuu­li­ajol­la Vä­li­me­rel­lä – Hy­vän­te­ke­väi­syys­jär­jes­tön mukaan ohi sei­lan­neet kaup­pa­lai­vat eivät ole suos­tu­neet aut­ta­maan me­ri­hä­däs­sä olevia

Rooma

Noin 270:tä Eurooppaan pyrkijää uhkaa hukkuminen Välimerellä, hyväntekeväisyysjärjestö kertoi lauantaina.

Vapaaehtoisvoimin toimivan Alarm Phonen mukaan ohitse kulkeneet kauppalaivat eivät suostuneet pelastamaan siirtolaisia ja sekä Italian rannikkovartiosto että Maltan puolustusvoimat ovat kieltäytyneet auttamasta tai koordinoimasta heidän pelastamistaan.

Italian ja Maltan viranomaiset eivät ole vastanneet uutistoimisto AFP:n kommenttipyyntöihin.

Siirtolaiset ovat järjestön mukaan kolmessa veneessä ja heidän tilanteensa on "kriittinen". Alarm Phone raportoi siirtolaisveneistä ensimmäisen kerran jo eilen.

Myös toinen Välimerta ylittäviä auttava hyväntekeväisyysjärjestö Sea-Watch on paikantanut veneet ja vedonnut kauppalaivoihin siirtolaisten pelastamiseksi.

YK:n kansainvälisen siirtolaisuusjärjestön IOM:n mukaan yli 1 200 siirtolaista kuoli viime vuonna yrittäessään ylittää Välimerta. Myös tänä vuonna tahti on ollut sama.