Mainos

Laajan va­li­koi­man lä­hi­kaup­pa on osa ky­läyh­tei­söä

Sudentiellä sijaitseva K-Market Pekantori on koko kylän kauppa, joka haluaa tukea kyläyhteisöään sekä monipuolisella palvelulla että osallistumalla alueen toimintaan.

Vappupallot ovat tämän kevään uutuustuote Pekantorilla. Myymälän iloinen ja palvelualtis henkilökunta on saanut asiakkailta paljon hyvää palautetta.
Vappupallot ovat tämän kevään uutuustuote Pekantorilla. Myymälän iloinen ja palvelualtis henkilökunta on saanut asiakkailta paljon hyvää palautetta.

K-Market Pekantori on yksi neljästä kauppiaspari Mari ja Tero Jolangin omistamasta rovaniemeläisestä K-Marketista. Jolangit ovat toimineet Pekantorin kauppiaina nelisen vuotta.

– Tavoitteenamme on, että kauppa on aktiivinen osa kyläyhteisöä. Haluamme palvella sitä mahdollisimman hyvin, Mari Jolanki toteaa.

Pekantori on tehnyt yhteistyötä mm. alueen päiväkodin ja nuorisotilan kanssa.

– Päiväkotilaiset tekevät jouluisin kaupan eteiseen joulukoristeita. Kiitoksena heidän tekemistään askarteluista hankimme päiväkodille tavaroita, joita he tarvitsevat, kuten rattikelkkoja, ahkioita ja leluja. Nuorisotilan remonttiin puolestaan kustansimme maalit, Mari Jolanki kertoo.

– Osallistumme Korkalovaaran asukasyhdistyksen järjestämään roskienkeräystempaukseen keskiviikkona 5.5. Tempaus sai alkunsa kaupan ikkunaan ilmestyneestä koululaisten tekemästä lapusta, jossa kannustettiin ihmisiä tekemään hyvä teko ja keräämään roskia ympäristöstä. Tällaiset yhteiset tapahtumat kasvattavat alueen yhteisöllisyyttä, Jolanki iloitsee.

-

Tuotteet asiakkaiden toiveiden mukaan

Pekantori koki kokonaisvaltaisen muodonmuutoksen remontissa, joka valmistui joulukuussa 2018.

– Asiakkaamme ovat todenneet kaupan olevan kuin pieni supermarket. Meiltä löytyvät myös erilaiset uutuustuotteet. Toteutamme jatkuvasti asiakkaiden toiveita, joten niitä kannattaa esittää, Mari Jolanki vinkkaa.

K-Market Pekantorilla on myös hyvä kukkavalikoima.
K-Market Pekantorilla on myös hyvä kukkavalikoima.

Valikoimaa on pyritty muokkaamaan niin, että asukkaat saavat omasta lähikaupasta lähes kaiken tarvitsemansa, eikä heidän tarvitse lähteä sitä varten keskustaan.

– Kun asiakas on kertonut tarvitsevansa vaikkapa lumilapion, olemme käyneet hakemassa sen keskustasta ja vieneet kotiovelle.

Tuotevalikoiman ohessa myös kaupan asiakaskunta on monipuolistunut. Vennivaarantien valmistumisen myötä Pekantori on osalle Vennivaaran asukkaista lähin kauppa.

– Meillä käy nykyisin enemmän lapsiperheitä, Jolanki on huomannut.

– Meillä on helppo asioida nopeasti, ja iso parkkipaikka on saanut kiitosta.

Pekantorin verkkokauppa helpottaa arkea: tilauksen voi tehdä illalla kotoa käsin ja noutaa työpäivän päätteeksi kaupan parkkipaikalta. “Myös tunturiin menijät ovat löytäneet verkkokauppamme”, Mari ja Tero Jolanki kertovat
Pekantorin verkkokauppa helpottaa arkea: tilauksen voi tehdä illalla kotoa käsin ja noutaa työpäivän päätteeksi kaupan parkkipaikalta. “Myös tunturiin menijät ovat löytäneet verkkokauppamme”, Mari ja Tero Jolanki kertovat

Pekantori palvelee asiakkaitaan myös verkkokaupassa. Verkkokauppa on helppokäyttöinen, Mari Jolanki kiittelee.

– Asiakkaan pitää vain kirjautua osoitteessa www.k-ruoka.fi/kauppa ja valita meidän kauppamme, toimitustapa ja -aika sekä haluamansa tuotteet. Verkkokauppaan voi myös luoda vakiokauppalistan, jota voi muokata tarpeen mukaan. Tilaus rekisteröityy kauppaan 12 tuntia ennen toimitusaikaa, joten seuraavan päivän tilausta voi muuttaa vielä edellisiltana.

Asiakas voi tilata tuotteet noudettuina tai kotiin toimitettuina. Kaupalta noudettaessa asiakas soittaa parkkipaikalta kauppaan, jolloin henkilökunta tuo valmiiksi pakatut ostokset autolle. Tilaus maksetaan joko tilattaessa tai noudettaessa.

Vappupalloja, hattaraa, jäähilejuomaa

Jolangit ovat hankkineet Pekantorille joka vuosi jotain uutta. Remontin jälkeen myyntiin tulivat Finnmari-tuotteet, viime kesänä avattiin kesäbaari, josta sai hattaraa, popcornia ja Slush-jäähilejuomaa. Baari palvelee asiakkaita myös tulevana kesänä.

Tämän kevään uutuustuotteena ovat vappupallot. Jatkossa kaupan valikoimaan kuuluvat myös numerofoliopallot.

Toukokuussa Pekantori ottaa käyttöön ensimmäisenä rovaniemeläisenä K-Markettina sähköiset hintanäytöt, kauppiaat kertovat.

– Se on nykyaikaa. Näin hinnat ovat aina asiakkaalle näkyvissä ja ajan tasalla.

-
K-Market Pekantori

“Yllättävän suuri – lähelläsi”

  • Sudentie 19, Rovaniemi
  • Avoinna: ma–pe klo 7–22, la klo 8–22, su klo 9–22
  • Verkkokauppa: k-ruoka.fi/kauppa