Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 5. päivän luukku tästä

Tähtijuttu: Ke­mi­läi­nen Päivi Koskela kertoo, mil­lai­sen ku­ri­muk­sen korona ai­heut­ti yrit­tä­jäl­le

Mainos: Lapin Kansan joulutarjous: Lapin Kansa Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Laaja op­pi­vel­vol­li­suus vah­vis­taa ta­sa-ar­voa

Huomaan aina vaalien alla kuinka jokainen puolue liputtaa koulutuksen ja varhaiskasvatuksen puolesta. Teot ovat olleet usein täysin toista luokkaa.

Aikoinaan Suomeen luotiin peruskoulujärjestelmä, joka mahdollisti yleissivistävän koulutuksen kaikille varallisuudesta riippumatta. Sitäkin vastustettiin oikeiston taholta. Nyt kun oppivelvollisuutta ollaan laajentamassa, huomaan samoja yhtäläisyyksiä eli eihän tavallista kansaa pidä liikaa sivistää.

Äskettäin eräs torniolainen kokoomuspoliitikko kirjoitti, kuinka uudistuksen myötä rahat eivät riitä ja kuinka rehtorien työtaakka lisääntyy. En ole huolissani, etteikö uudistusta resurssoida valtion taholta täysimääräisesti ja varmasti myös rehtorien huoleen tullaan vastaamaan.

Myös OAJ:n kanta on myönteinen oppivelvollisuuden laajentamiselle päinvastoin kuin kirjoittaja antoi ymmärtää. Suora lainaus OAJ:n sivuilta:"OAJ on oppivelvollisuuden laajentamiseen tyytyväinen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.