lumivyöry: NRK: yksi kuoli lu­mi­vyö­rys­sä Nor­jas­sa – ­hen­ki­löl­li­syys ei vielä sel­vil­lä

huoltoasemat: Säh­kö­au­to­jen ke­hit­tyes­sä py­säh­tyä tar­vit­see yhä har­vem­min – tar­koit­taa­ko se kuo­le­maa huol­toa­se­mil­le?

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kylien yh­tei­nen koulu on mah­dol­li­suus

Rovaniemellä suunnitellaan uutta monitoimitaloa Häkinvaaraan. Sijainti nousi esille Alakemijoen palveluverkkoselvityksessä ja sai alueen asukkailta kannatusta. Koulu rakennettaisiin turvalliselle paikalle Valajaskoskentien varteen. Taloon yhdistyisivät ainakin Rautiosaaren koulu ja päiväkoti sekä Hirvaan koulu ja kaksi päiväkotia, yhteensä jopa 300 lasta.

Alueen päiväkotien tilanne on kestämätön. Rautiosaaren päiväkoti toimii koululla. Tilat eivät ole varhaiskasvatukseen sopivia, eikä tilaa ole riittävästi. Kaikki kylän lapset eivät mahdu päiväkotiin. Osa vanhemmista joutuu kuljettamaan lapset päivähoitoon muualle. Hirvaalla on kaksi erillistä päiväkotia, joista toinen on väliaikainen tilaelementtirakennus. Häkinvaarassa päiväkoti olisi monen työmatkan varrella. Koulut ovat toimivia, mutta niissäkin on paljon korjausvelkaa.

Olemme uuden rakentamisen kannalla. Uusi monitoimitalo mahdollistaa sen, että kylien lapset voivat käydä koulua toimivissa tiloissa vielä pitkään. Se on mahdollisuus uusien ainekokonaisuuksien, opetusmateriaalien ja ystävien saamiseen sekä iltakäytölle, harrastuksille ja alueen kehittymiselle.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita