Tulipalo: Oma­ko­ti­ta­lo kärsi pahoja vau­rioi­ta palossa Ra­nual­la - jäl­ki­sam­mu­tus­työt kes­tä­vät pit­käl­le iltaan

Pääkirjoitus: Ko­ti­mais­ta mar­ja-alaa ra­vis­tel­lut ri­kos­tut­kin­ta on valmis ja siirtyy nyt syy­te­har­kin­taan – mai­ne­hait­ta on jo varma, eikä sen kor­jaan­tu­mi­ses­ta ole takeita

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Kuusi tahoa jakaa il­mais­ta ruokaa vii­koit­tain Ro­va­nie­mel­lä, kau­pun­ki ei halua ottaa vas­tuu­ta toi­min­nas­ta

Kaupunki ei halua ottaa vastuuta ruokavaraston toiminnasta.

Rovaniemellä on kaikkiaan kuusi eri tahoa, jotka jakavat kaupunkilaisille ruoka-apua viikoittain. Ruuan jakopaikkoja on yhdeksän. Kolmessa paikassa ruokaa tarjoillaan joka arkipäivä, yhdessä paikassa neljänä arkipäivänä ja muissa paikoissa tätä harvemmin. Vapaaehtoistoiminnassa on viikoittain mukana noin 26 henkilöä.

Nämä tiedot käyvät ilmi selvityksestä, jonka kaupunki on tehnyt vastauksena valtuutettu Sanna Luoman (kok.) ja useiden muiden valtuutettujen aloitteeseen. Aloitteessa esitettiin, että kaupunki järjestää tilan ruoka-avustusten keskusvarastolle ja vastaa ruuan jakelusta.

Nyt jokainen ruoka-apua tarjoava taho huolehtii itse ruokien hakemisesta kauppiailta ja leipomoista sekä ruokien säilyttämisestä ja ruuan jakelusta.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita