Onnettomuudet: Moni soittaa po­ro­ko­la­ris­ta ensin tutulle po­ro­mie­hel­le, vaikka pitäisi il­moit­taa hä­tä­kes­kuk­seen – toimi näin, jos ajat poron päälle

Pääkirjoitus: Hal­li­tuk­sen on lei­kat­ta­va lisää, jos se aikoo pysyä ta­voit­teis­saan

Yritykset: Iissä si­jait­see eri­koi­nen ki­vi­jal­ka­kaup­pa, joka tun­ne­taan ete­läs­sä asti – Yrit­tä­jä­si­sa­ruk­sil­la on edel­leen myyn­nis­sä 10 000 VHS-ka­set­tia

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Kuun­te­le uuden pod­cast-sar­jan en­sim­mäi­nen osa: Fos­sii­li­siin polt­to­ai­nei­siin pe­rus­tu­vat yh­teis­kun­nat ovat tiensä päässä, mitä tulee ti­lal­le, mitä se tar­koit­taa La­pis­sa?

BIOS-tutkimusyksikön tutkijat Ville Lähde ja Tere Vadén.
BIOS-tutkimusyksikön tutkijat Ville Lähde ja Tere Vadén.
Kuva: Tapio Nykänen

Lapin Kansan uusi podcast-sarja alkaa! Sarjan nimi on Jälleenrakennus 2.0.

Ensimmäisessä jaksossa käsitellään muun muassa sitä, mitä ekologinen jälleenrakennus voisi tarkoittaa Lapissa ja muilla harvaan asutuilla alueilla.

Fossiilisiin polttoaineisiin perustuvat yhteiskunnat ovat tiensä päässä, sanovat BIOS-tutkimusyksikön tutkijat Ville Lähde ja Tere Vadén.

Lähde ja Vadén sanovat, että suurin vastuu päästöjen rajoittamisesta on siellä, missä niitä eniten tuotetaan: maailman suurissa kaupungeissa. Tämä ei heidän mukaansa tarkoita, että harvaan asutuilla alueilla ei jouduttaisi tekemään mitään.

Podcastin toimittaa Tapio Nykänen, joka on toimittanut myös Lapin Kansan podcast-sarjat Elämysten etsijät ja Lappi-räp puhuu.

Kuuntele:

Voit tutustua kaikkiin Lapin kansan podcasteihin täällä:

Lapin Kansa jul­kai­see monta pod­cast-sar­jaa joka viikko, tun­net­ko jo ne kaikki? – Lue esit­te­lyt tästä