Ulkomaat: Boris Johnson eroaa kon­ser­va­tii­vi­puo­lueen joh­dos­ta, jatkaa pää­mi­nis­te­ri­nä syksyyn

Kulttuuri: Ro­va­nie­mi vah­vas­ti esillä Antti Tuiskun sta­dion­kei­koil­la syk­syl­lä

Kolumni: En muista, että olisin koskaan tun­te­nut tar­vet­ta suu­ko­tel­la tun­te­mat­to­man ihmisen kättä kadulla – en ku­vit­te­le, että miehet ovat ole­mas­sa vain minua varten

Kuun­te­le uuden pod­cast-sar­jan en­sim­mäi­nen osa: Fos­sii­li­siin polt­to­ai­nei­siin pe­rus­tu­vat yh­teis­kun­nat ovat tiensä päässä, mitä tulee ti­lal­le, mitä se tar­koit­taa La­pis­sa?

BIOS-tutkimusyksikön tutkijat Ville Lähde ja Tere Vadén.
BIOS-tutkimusyksikön tutkijat Ville Lähde ja Tere Vadén.
Kuva: Tapio Nykänen

Lapin Kansan uusi podcast-sarja alkaa! Sarjan nimi on Jälleenrakennus 2.0.

Ensimmäisessä jaksossa käsitellään muun muassa sitä, mitä ekologinen jälleenrakennus voisi tarkoittaa Lapissa ja muilla harvaan asutuilla alueilla.

Fossiilisiin polttoaineisiin perustuvat yhteiskunnat ovat tiensä päässä, sanovat BIOS-tutkimusyksikön tutkijat Ville Lähde ja Tere Vadén.

Lähde ja Vadén sanovat, että suurin vastuu päästöjen rajoittamisesta on siellä, missä niitä eniten tuotetaan: maailman suurissa kaupungeissa. Tämä ei heidän mukaansa tarkoita, että harvaan asutuilla alueilla ei jouduttaisi tekemään mitään.

Podcastin toimittaa Tapio Nykänen, joka on toimittanut myös Lapin Kansan podcast-sarjat Elämysten etsijät ja Lappi-räp puhuu.

Kuuntele:

Voit tutustua kaikkiin Lapin kansan podcasteihin täällä:

Lapin Kansa jul­kai­see monta pod­cast-sar­jaa joka viikko, tun­net­ko jo ne kaikki? – Lue esit­te­lyt tästä