Kuun­te­le Elä­mys­ten et­si­jät: Lea Pirt­ti­lä on lii­kun­nan mo­ni­puo­li­suu­sih­me: "Kun ko­kei­lee en­nak­ko­luu­lot­to­mas­ti, löytää uutta ja kiin­nos­ta­vaa"

-

Sallasta lähtöisin olevalle Lea Pirttilälle liikunta on elämäntapa. Hän on taustaltaan kilpaurheilija, jonka yleisten sarjojen urheilu-ura päättyi noin kolmikymppisenä. Laji oli lentopallo, jota Pirttilä pelasi parhaimmillaan ykkössarjatasolla. Hän toimi aktiivisesti myös seuroissa ja oli muun muassa perustamassa naisten lentopalloseura Woman Volleyta.

Lentopallon jälkeen Pirttilä on harrastanut muun muassa kaukalopalloa, salibandya, suunnistusta, hiihtosuunnistusta, pyöräsuunnistusta ja painonnostoa. Uusien lajien pariin on vienyt paitsi uteliaisuus myösaiemmissa lajeissa saadut lievät rasitusvammat. Pirttilä on sitä mieltä, että liikkumista ei kannata lopettaa, vaikka jalat tai selkä eivät kestäisi samaa kuin teininä. Kun kokeilee ennakkoluulottomasti, löytää uutta ja kiinnostavaa.

Lähes kaikissa myöhemmissä lajeissaan Pirttilä on myös kilpaillut. Kisaaminen ikäkausisarjoissa on sopivasti leppoisampaa kuin yleisen sarjan kilpaurheilussa. Oma mukava jännityksensä kisoissa kuitenkin on, ja lisäksi ne motivoivat harjoittelua, sanoo Pirttilä. Tuoreimmat mitalit ovat pyöräsuunnistuksen SM-kisoista ja painonnoston Masters-sarjojen EM-kilpailuista. Seuratoimintaakaan elämäntapaliikkuja ei ole jättänyt.

Parhaillaan hän on mukana järjestämässä Jukolan viestiä, joka kisataan kesällä 2020 Rovaniemellä.

Tapio Nykänen lähti Pirttilän kanssa pyöräretkelle Ounasvaaralle:

Kuuntele Elämysten etsijöiden aiemmat osat:

Voit kuunnella Viikkoraadin ja tilata Lapin Kansan kaikki podcastit myös Spotifystä.

Voit kuunnella Viikkoraadin ja tilata Lapin Kansan kaikki podcastit myös Apple Podcasteistä.

Löydät kaikki Podcastit myös täältä:

https://www.lapinkansa.fi/aihe/podcast/