Uutisten viikko: Opet­ta­ja Hen­riik­ka Pasanen on suo­sit­tu so­me­per­soo­na, joka avaa Tik­tok-vi­deois­saan kou­lu­maail­maa

Talousrikosepäilyt: Pel­lo­lai­sen ho­tel­li­yri­tyk­sen kon­kurs­si oi­keu­des­sa – ­syyt­tä­jä vaatii yrit­tä­jäneli­kol­le van­keut­ta ja lii­ke­toi­min­ta­kiel­to­ja va­ka­vis­ta ta­lous­ri­kok­sis­ta

Vaalipaneeli: "Mie­le­no­soit­ta­jien toi­min­ta kääntyy itseään vas­taan" – met­sä­ai­hei­nen vaa­li­pa­nee­li tuo­mit­si hak­kui­den es­tä­mi­sen Aa­lis­tun­tu­rin alueel­la

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kuun­nel­laan­ko pää­tök­sen­teos­sa ih­mis­tä?

Hyvinvointialuelain mukaan alueen asukkailla ja palvelujen käyttäjillä on oikeus osallistua ja vaikuttaa hyvinvointialueen toimintaan. Osallistumista ja vaikuttamista voidaan edistää erityisesti järjestämällä keskustelu- ja kuulemistilaisuuksia sekä asukasraateja.

Olen harmistuneena kuunnellut ihmisten huolia siitä, että tosiasiallista vaikutusmahdollisuutta ei ole koettu tähän saakka olevan. Päätöksiä on annettu yksipuolisesti tiedoksi niin omaishoitajille, perhehoitajille kuin palvelusetelituottajille.

Se, että asioiden valmisteluun olisi voinut vaikuttaa internetin Otakantaa.fi sivustolla tai monimutkaisen oloisissa nettipohjaisissa strategiakyselyissä, ei ole riittävää. Tarvitsemme ihmisten aitoa osallistamista alueellamme.

Lain mukaan aluevaltuuston on pidettävä huolta monipuolisista ja vaikuttavista osallistumisen ja vaikuttamisen mahdollisuuksista ja menetelmistä. Aluevaltuutettuna koen asian edistämisen erittäin tärkeäksi ja käyn mielelläni kuuntelemassa ja keskustelemassa eri yhdistysten ja toimijoiden järjestämissä tilaisuuksissa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.