Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Mistä tulee Lapin suurin puolue? Kuun­te­le myös, mikä pu­hut­taa ra­ja­kun­nis­sa vaalien alla

Kolumni: Yksi on juh­lis­ta poissa, kun Suomen toi­sek­si suurin kan­sal­lis­puis­to täyttää ta­sa­vuo­sia

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Kur­vi­nen tyy­ty­väi­nen edus­kun­ta­lau­man­sa joh­ta­ja­na –ei aio pyrkiä kes­kus­tan va­ra­pu­heen­joh­ta­jak­si

Honkonen varma kisaan lähtijä, Kemppi miettii

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen viihtyy nykypestissään. Häntä ei nähdä puolueen varapuheenjohtajakisassa kesäkuussa.
Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen viihtyy nykypestissään. Häntä ei nähdä puolueen varapuheenjohtajakisassa kesäkuussa.
Kuva: Kimmo Brandt / Compic / Eduskunt

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Antti Kurvinen ei lähde tavoittelemaan puolueen varapuheenjohtajuutta kesäkuun puoluekokouksessa.

Puoluekokous pidetään Vantaalla 5-7. kesäkuuta.

Kurvinen kertoo, että hän viihtyy hyvin nykyisessä tehtävässään ryhmänjohtajana.

– Uskon, että tästä järjestelystä on hyötyä myös puolueelle enemmän.

Kurvinen myöntää, että kannustusta ja kyselyjä varapuheenjohtajakisaan on tullut niin omasta maakunnasta Etelä-Pohjanmaalta kuin muualtakin.

– Haluan kertoa ratkaisustani jo hyvissä ajoin.

Kemppi miettii

Keskustalla on kolme varapuheenjohtajaa.

Tähän mennessä vasta kansanedustaja Petri Honkonen on ilmoittanut olevansa käytettävissä jatkokaudelle. Keski-Suomea edustava Honkonen on kuulunut varapuheenjohtajistoon viime syyskuusta lähtien, jolloin puolueen johtoon valittiin Katri Kulmuni.

Varapuheenjohtaja, kansanedustaja Hannakaisa Heikkinen kertoi jo talvella, ettei ole enää käytettävissä. Taustalla ovat henkilökohtaiset syyt.

Rehula Pukkilassa

Kolmas nykyinen varapuheenjohtaja on eduskunnasta viime vaaleissa pudonnut Juha Rehula. Hänen aikomuksistaan ei ole vielä tietoa.

Rehula aloitti hiljattain Pukkilan kunnanjohtajan viransijaisena.

Ensimmäisen kauden kansanedustaja Hilkka Kemppi kertoi maanantaina Lännen Medialle pohtineensa paljon asettumista varapuheenjohtajakisaan.

Hän ei ole vielä tehnyt päätöstä. Sen aika on muutaman viikon sisällä. Kemppi edustaa Päijät-Hämettä samoin kuin Rehula.

Kun edellinen puheenjohtaja Juha Sipilä jätti viime syyskuussa puheenjohtajan tehtävät, jäi aukko myös Pohjois-Pohjanmaan piiriin. Niin Pohjois-Pohjanmaan kuin Etelä-Pohjanmaan piiri ovat isoja, vaikutusvaltaisia piirejä, joissa nähdään, että puoluejohdossa pitäisi olla myös oman maakunnan edustajana.

Monet näkevätkin, että kesäkuun kokoukseen mennessä keskusta saa ehdokkaita varapuheenjohtajakisaan lisää etenkin näistä piireistä.