pääkirjoitus: Kun­ta-alan työ­tais­te­lu on ve­ny­mäs­sä yli kesän, so­pu­jar­ru­na on so­li­daa­ri­suus­va­je

Maastopalot: So­dan­ky­läs­sä sam­mu­te­taan ku­lo­tuk­ses­ta ka­ran­nut­ta maas­to­pa­loa– "Nyt tikut pois, ruo­hik­ko­pa­lo­va­roi­tus voi­mas­sa koko La­pis­sa"

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Kun­ta­po­li­tii­kal­la yh­den­ver­tais­ta pal­ve­lua kai­kil­le

Joskus kuulee sanottavan, että kuntapolitiikka ei ole kiinnostavaa eivätkä kaikki miellä sitä tärkeäksi. Kuntapolitiikka on kuitenkin yksinkertaisimmillaan sitä, että kuntien valtuustoihin valitut ihmiset hoitavat yhdessä kunnassa asuvien ihmisten asioita niin, että palvelut toimivat jokaiselle.

Tulevissa kuntavaaleissa kiinnitämme Invalidiliitossa erityistä huomiota vammaisten ihmisten palveluihin. Vammaiset ihmiset on huomioitava yhdenvertaisina palvelunkäyttäjinä yhteiskunnassamme. Hekin ovat äitejä, isiä ja isovanhempia, lapsia ja nuoria, perheellisiä ja yksin eläviä. He käyvät kirjastossa, hammaslääkärissä, teatterissa ja uimahallissa. Ovat asukkaita siinä missä muutkin kuntalaiset. Kunta, joka huomioi kaikkien kuntalaisten yksilölliset tarpeet, on hyvä paikka elää meille kaikille.

Me invalidiliittolaiset haastamme kuntavaaliehdokkaita kuuntelemaan aidosti vammaisia ihmisiä ja kysymään heiltä, mitkä palvelut ovat heille tärkeitä ja miten ne pitäisi toteuttaa. Kuntavaaliehdokkaat ovat isojen asioiden äärellä: jos heidät valitaan valtuustoon, he päättävät myös vammaisten ihmisten tarvitsemista palveluista tulevaisuudessa ja siitä että palvelut toimivat. Samalla he vaikuttavat siihen, millaiset mahdollisuudet vammaisilla ihmisillä on osallistua yhdenvertaisesti kaikkeen siihen, mitä yhteiskunnassa tapahtuu. Lisäksi haastamme äänestäjät kysymään ehdokkailta, mitä nämä aikovat tehdä sen eteen, että kunta olisi kaikille, myös vammaisille ihmisille, hyvä paikka elää.

Liisa Pitzén järjestöasiantuntija, Invalidiliitto
Mirva Kiiveri, vastaava järjestöasiantuntija, Invalidiliitto