kolumni: Päät­tää­kö kau­pun­ki vai mat­kai­lu­bis­nes siitä, montako ho­tel­lia Ro­va­nie­men kes­kus­taan mahtuu?

pääkirjoitus: Lapin vä­ki­lu­ku laskee yhä, mutta net­to­muut­to kääntyi po­si­tii­vi­sek­si maa­han­muu­ton an­sios­ta – ve­to­voi­ma on edel­leen maa­kun­tam­me vahvin valtti

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kun­ta­päät­tä­jät vas­taa­vat kri­tiik­kiin: Ke­min­maas­sa riit­tä­vät nor­maa­lit käy­tös­ta­vat

Näkökulma

Paikallismediat (Lapin Kansa, Yle) uutisoivat yksipuolisesti Keminmaan asioista. Toista osapuolta ei ole aikoihin edes yritetty kuulla. Väärillä tiedoilla mustamaalataan kuntaa ja sen päättäjiä sekä yritetään vaikeuttaa julkiseen hakuun tulevien virkojen täyttöä.

Journalistin ohjeiden mukaan pitää pyrkiä totuudenmukaiseen tiedonvälitykseen. Tiedot on tarkistettava mahdollisimman hyvin myös silloin, kun ne on aiemmin julkaistu. Yleisön on voitava erottaa tosiasiat mielipiteistä ja sepitteellisestä aineistosta ja tietolähteisiin on suhtauduttava kriittisesti. Erityisen tärkeää se on kiistanalaisissa asioissa, koska tietolähteellä voi olla hyötymis- tai vahingoittamistarkoitus.

Nykyisen kunnanhallituksen aikana Keminmaasta on irtisanoutunut kolme viranhaltijaa; kunnanjohtaja eläkkeelle, talous- ja henkilöstöjohtaja kolmen kuukauden määräaikaisesta pestistä sekä hallintojohtaja. Hallintojohtaja Marja Kynsijärvi syyllisti vs. kunnanjohtaja Hannele Matinlassia, vaikka hän oli auttanut Kynsijärveä työssään, jopa tehden osan tämän työtehtävistä. Hallintojohtajan keskeisin tehtävä on vastata hallituksen asioiden valmistelusta, mutta paljon niistäkin Matinlassi on joutunut vastaamaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.