Tähtijuttu: Pa­ja­las­sa laa­jen­ne­taan rau­ta­kai­vos­ta, ja asian­tun­ti­jaa huo­les­tut­ta­vat sen ym­pä­ris­tö­vai­ku­tuk­set Lapin ra­ja­jo­kiin

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 3. päivän luukku tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kun­ta­päät­tä­jät vas­taa­vat kri­tiik­kiin: Ke­min­maas­sa riit­tä­vät nor­maa­lit käy­tös­ta­vat

Näkökulma

Paikallismediat (Lapin Kansa, Yle) uutisoivat yksipuolisesti Keminmaan asioista. Toista osapuolta ei ole aikoihin edes yritetty kuulla. Väärillä tiedoilla mustamaalataan kuntaa ja sen päättäjiä sekä yritetään vaikeuttaa julkiseen hakuun tulevien virkojen täyttöä.

Journalistin ohjeiden mukaan pitää pyrkiä totuudenmukaiseen tiedonvälitykseen. Tiedot on tarkistettava mahdollisimman hyvin myös silloin, kun ne on aiemmin julkaistu. Yleisön on voitava erottaa tosiasiat mielipiteistä ja sepitteellisestä aineistosta ja tietolähteisiin on suhtauduttava kriittisesti. Erityisen tärkeää se on kiistanalaisissa asioissa, koska tietolähteellä voi olla hyötymis- tai vahingoittamistarkoitus.

Nykyisen kunnanhallituksen aikana Keminmaasta on irtisanoutunut kolme viranhaltijaa; kunnanjohtaja eläkkeelle, talous- ja henkilöstöjohtaja kolmen kuukauden määräaikaisesta pestistä sekä hallintojohtaja. Hallintojohtaja Marja Kynsijärvi syyllisti vs. kunnanjohtaja Hannele Matinlassia, vaikka hän oli auttanut Kynsijärveä työssään, jopa tehden osan tämän työtehtävistä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.