Porocup: Luonto näytti voi­man­sa – kisa jou­dut­tiin kes­keyt­tä­mään

Kuvagalleria: Pidetyn kiek­ko­ero­tuo­ma­rin ura päättyi Ro­va­nie­mel­lä

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Kun­ta-alan työ­eh­to­kiis­tas­sa so­vin­to­eh­do­tus myöhään maa­nan­tai­na – Sopuun ehkä vappuna

Kuntien virka- ja työehdoista sopiminen on nytkähtänyt eteenpäin. Valtakunnansovittelija jätti sovintoehdotuksen Julkisalan neuvottelujärjestölle Jukolle myöhään maanantai-iltana.

Helsinki
Valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala on jättänyt sovintoehdotuksen sovintoesityksen kuntien yleiseksi virka- ja työehtosopimukseksi sekä pääsopimuksen uudistamiseksi.
Valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala on jättänyt sovintoehdotuksen sovintoesityksen kuntien yleiseksi virka- ja työehtosopimukseksi sekä pääsopimuksen uudistamiseksi.
Kuva: Roni Rekomaa

Valtakunnansovittelija antoi maanantai-iltana sovintoehdotuksen kunta-alan työehtokiistaan. Julkisalan neuvottelujärjestö Jukon hallitus kertoo antavansa ehdotukseen vastauksen vappuaattona aamupäivällä.

Kuntien virka- ja työehtosopimuksista ja uudesta pääsopimuksesta on neuvoteltu tammikuun puolivälistä lähtien. Huhtikuun alussa työehtokiistan osapuolet pyysivät vapaaehtoista sovittelua.

Valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala jätti sovintoesityksen kuntien yleiseksi virka- ja työehtosopimukseksi sekä pääsopimuksen uudistamiseksi maanantaina.

Myös opettajien, lääkärien ja kuntien teknisten palkansaajien sopimusratkaisujen on valmistuttava torstaihin mennessä. Valtakunnansovittelija odottaa sovitteluun osallistuneilta vastausta vappuaattoon kello 12:een mennessä.

Esitys koskee yli 420 000:ta kuntien palkansaajaa. Heistä joka kolmas kuuluu akavalaiseen liittoon ja on Jukon sopimusten piirissä.

Valtakunnansovittelijan pakeilla ovat ahertaneet Juko, Julkisen alan unioni JAU (JHL ja Jyty), Sote (Super, Tehy ja Suomen pelastusalan ammattilaiset) ja KT Kuntatyönantajat.

Osapuolilla on mahdollisuus hyväksyä tai hylätä ehdotus.

Sovintoehdotuksen sisällöstä voidaan kertoa vasta, kun osapuolet antavat vastauksensa valtakunnansovittelijalle.

Kaikki kunta-alan sopimukset päättyivät maaliskuun lopussa.

Tähän mennessä sopimukset on saatu yliopistoille, valtiolle ja Kansallisgalleriaan. Neuvottelut jatkuvat Avainta-aloilla ja Työterveyslaitoksella. Myös kirkon sopimusneuvottelut ovat siirtyneet sovitteluun.