Pääkirjoitus: Työ­pe­räis­tä maa­han­muut­toa tar­vi­taan lisää, ja sen vas­tus­ta­mi­nen on vaa­ral­lis­ta po­pu­lis­mia

Viihde: Jope Ite -do­ku­ment­ti on kai­hoi­sa kuvaus ujosta ke­mi­läis­po­jas­ta, jota pii­nat­tiin kou­lus­sa

Kolumni: Po­pu­lis­ti­nen Teemu Selänne pelkää, että kom­ma­ri-Ma­rin vie pihvin lau­ta­sel­ta – näin idolini olikin idioot­ti

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kunnat näyt­tä­mään tietä ener­gia­tal­kois­sa

Kuntaliiton selvitys kertoo, ettei suurin osa kunnista ole vielä päättänyt lopullisesti siitä, millaisia energiansäästötoimenpiteitä kunnissa tehdään tulevana talvena. Lähes jokaisessa kunnassa ollaan ryhtymässä toimiin.

Kuntien tulisi ottaa selkeä rooli energiatalkoissa ja näyttää vastuullisella esimerkillään asukkailleen ja työntekijöilleen, miten energiansäästötalkoisiin lähdetään. Ratkaisut tulee tehdä kestävältä pohjalta ulottaen ne kymmenien vuosien päähän, eikä vain tulevaan talveen. Yksittäisten korjausten sijaan kannattaa tarkastella kiinteistöä kokonaisuutena. Jokainen rakennus on kokonaisuus, joka koostuu monista rakenneosista ja järjestelmistä, joiden yhtäaikainen korjaaminen voi tuoda merkittäviä säästöjä niin urakka- kuin energiakustannuksissa.

Nyt on aika varmistaa, että kaikki energiasyöpöt on eliminoitu, ja että energiankulutusta mitataan ja analysoidaan huolellisesti.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.