Tähtijuttu: Kak­sois­mur­ha toi kyy­ne­leet lau­ta­mie­hen silmiin – min­kä­lais­ta on maal­lik­ko­tuo­ma­ri­na toi­mi­mi­nen?

Rakentaminen: Pel­ko­sen­nie­men koulu val­mis­tuu rii­tai­sis­sa tun­nel­mis­sa – pääu­ra­koit­si­ja: "En kom­men­toi"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kun yli­mie­li­syys jyllää

Päätös alueellisen opintolainahyvityksen kokeilemisesta Itä-Suomessa on tietyissä piireissä saanut poikkeuksellisen ylimielisen vastaanoton, josta paistaa läpi maakuntien elinolojen ymmärtämättömyys. Kovinta kieltä on käytetty kokoomuksen, vihreiden ja ylipäätään keskittämispolitiikkaa ajavien piiristä.

Erikoiseksi hyökkäykset tekee, että alueellisen opintolainahyvityksen kokeileminen on ollut harvaan asuttujen alueiden parlamentaarisen työryhmän tärkeimpiä esityksiä. Työryhmän, jossa ovat kaikki eduskuntapuolueet – myös kokoomus ja vihreät – mukana. Kyse on ollut yhteisestä, perustellusta esityksestä.

Eriskummallisimpia näkemyksiä on esittänyt aluetutkija Timo Aro. Hän antaa ymmärtää, että kokeilussa mukana olevat kunnat on valittu umpipoliittisin tai pikemmin umpikepulaisin perustein.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.