Tulipalo: Oma­ko­ti­ta­lo kärsi pahoja vau­rioi­ta palossa Ra­nual­la - jäl­ki­sam­mu­tus­työt kes­tä­vät pit­käl­le iltaan

Pääkirjoitus: Ko­ti­mais­ta mar­ja-alaa ra­vis­tel­lut ri­kos­tut­kin­ta on valmis ja siirtyy nyt syy­te­har­kin­taan – mai­ne­hait­ta on jo varma, eikä sen kor­jaan­tu­mi­ses­ta ole takeita

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Kult­tuu­ri­po­li­tii­kan esi­tais­te­li­ja Rosa Me­ri­läi­nen So­dan­ky­läs­sä: "Kult­tuu­rin pai­no­ar­vo on kas­va­mas­sa"

KULTA ry:n pääsihteeri Rosa Meriläinen näkee kulttuuripolitiikassa nyt paljon positiivista tuulta.

Rosa Meriläisen kasvot ovat tutut kulttuurista ja politiikasta, mutta Sodankylän elokuvajuhlien yleisöstä ne erottuvat ensimmäistä kertaa.

– Tämän kaltainen festivaali osoittaa, että kun pienellä paikkakunnalla tehdään tosissaan ja kansainvälisestikin mielenkiintoista kulttuuria, niin kyllä niitä juna- ja lentolippuja ostetaan ja tullaan paikan päälle katsomaan. Kyllä kulttuuri vetää, hän sanoo.

Meriläinen on Sodankylässä kulttuurin ja taiteen edunvalvontatehtävissä. Hän on vuoden verran toimineen kulttuuri- ja taidealan keskusjärjestö KULTA ry:n pääsihteeri.

Sodankylään hän on ajanut Enontekiön Hetasta, jossa sijaitsee hänen Lapin-tukikohtansa: Meriläisen isoisä, säveltäjä Usko Meriläinen rakensi Hettaan mökin tasan 50 vuotta sitten.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.