Kult­tuu­ria kes­ki­viik­koon Kan­sa­lais­ta­lol­la: mu­siik­kia, tanssia ja hy­vin­voin­tia

Kansalaistalolle valmistuu värikäs yhteisötaideteos Lyseonpuiston kuvataiteen oppilasryhmän vetämissä askartelutyöpajoissa. Teos ilahduttaa kukkaloistollaan Kansalaistalon asiakkaita ja toimijoita.
Kansalaistalolle valmistuu värikäs yhteisötaideteos Lyseonpuiston kuvataiteen oppilasryhmän vetämissä askartelutyöpajoissa. Teos ilahduttaa kukkaloistollaan Kansalaistalon asiakkaita ja toimijoita.
Kuva: Saija Kestilä

Kulttuuria keskiviikkoon on kaikille avoin matalan kynnyksen hyvinvointitapahtuma, jonka tavoitteena on jakaa hyvää mieltä monipuolisella ohjelmallaan. Luvassa on musiikillisia elämyksiä, tanssia, työpajoja ja hyvinvointialan toimijoiden vinkkejä.

Tapahtuma järjestetään Kansalaistalolla Rovakadulla. Kunnan Pojat esittävät ensiesityksenä Kansalaistalolle yhteisöllisesti toteutetun laulun, jonka pohjana ovat Kansalaistalon toimijoilta ja asiakkailta kerätyt sanat. Kappale jää Kunnan Poikien ohjelmistoon yhtyeen esiintyessä Kansalaistalolla.

Kunnan Poikien säestyksellä pääsee laittamaan jalalla koreasti. Yhtye esittää suosittuja tanssikappaleita ja säestää Tero Huhtalaa ja Jaakko Laitista. Tero Huhtala esittää tuoreita kappaleita uudelta suomenkieliseltä Loiste-levyltään ja Jaakko Laitinen sukeltaa vanhojen iskelmien maailmaan.

Hyvinvointialan toimijat esittelevät toimintaansa ja jakavat vinkkejä, miten hyvää oloa voi ylläpitää kotona.

Violamon Maria Nurmelan työpaja on nimeltään Kohtaamisia ja kosketuksia kaikille aisteille. Se sisältää oivalluksia tarjoavia harjoituksia ja leikkimielisen luontovisan.

Hyvinvointiapteekin liikunnanohjaajaopiskelijat kertovat Vireen toiminnasta ja jakavat vinkkejä liittyen päivittäiseen hyvinvointiin.

Ekokampaamo Verso ja Ekohoitola Kammi esittelevät toimintaansa ja kertovat ekologisista palveluista. Sie&Mie Osuuskunnan Li Zhang ja Katriina Happonen kutsuvat tutustumaan kiinalaiseen kehonhoitoon ja osuuskuntatoimintaan. Li Zhang neuvoo kädestä pitäen akupistehierontaa, kotikonsteja kipeytyneille jäsenille ja niksejä kauneudenhoitoon.

Urheiluhieroja Jari Kenttämaa tarjoaa hieronta- ja lihashuoltonäytteitä sekä kotihoito-ohjeita kehonhuoltoon. Vedic Art -opettaja ja Rosen-terapeutti Ulla Hoikka kutsuu tunnustelemaan ja kokeilemaan lempeästi värien mahdollisuuksia ja niiden hoitavia vaikutuksia. MoniNet-monikulttuurikeskus järjestää Makramee-työpajan.

Kulttuuria keskiviikkoon -hyvinvointitapahtuma ke 6.11. klo 13.30–16 Kansalaistalolla, Rovakatu 23. Vapaa pääsy.