Jalkapallo: "Oli hienoa huo­ma­ta, että seu­ral­la on kova luotto osaa­mi­see­ni", ku­vai­lee ro­va­nie­me­läis­jal­ka­pal­loi­li­ja Vilma Koi­vis­to siir­toaan yhteen Ruotsin huip­pu­jouk­kueis­ta

Pääkirjoitus: Venäjä jatkaa hyb­ri­di­ope­raa­tio­taan Suomen rajalla niin kauan kun se katsoo hyö­ty­vän­sä siitä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kult­tuu­ri on tärkeää

Kunnissa vapaa-ajan palveluiden rooli hyvinvoinnin tuottajana ja pahoinvoinnin ennaltaehkäisijänä on merkittävä. Merkitys kasvaa entisestään mahdollisen sote-uudistuksen toteutuessa. Kunnille jää yhä tehtävää tällä saralla.

Nuoriso-, liikunta- ja kulttuuritoimi ovat tärkeitä juuri niiden ennaltaehkäisevän merkityksensä takia. Niiden kehittämisen tulisi olla pitkäjänteistä ja kauas katsovaa. Huolehtimalla siitä, että vapaa-ajan palvelut ovat laadukkaita ja helposti saavutettavissa, huolehdimme myös tulevaisuudestamme.

Vapaa-ajan palveluissa yhdistykset ja seurat tekevät äärettömän tärkeää työtä. Sen lisäksi, että kaupunki tuottaa näitä palveluja, tulee yhdistyksille myönnettävien avustusten olla riittävät. Ilman heitä kulttuuri- ja liikuntaelämä olisi huomattavasti köyhempää.

Nuorisopalvelut tekevät hyvää työtä rovaniemeläisnuorten eteen. Yhteistyötä tehdään yli sektorirajojen muun muassa sosiaalitoimen ja poliisin kanssa. Jatkossakin on tehtävä kaikkemme, ettei yksikään nuori jää yhteiskunnan ulkopuolelle.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.