uimarannat: Si­ni­le­vä­kau­si on alkanut La­pis­sa­kin – ha­vain­to­ja etenkin Pe­rä­me­ren ran­ni­kol­ta

pääkirjoitus: Hy­vin­voin­ti­alueen pitää olla valmis puolen vuoden päästä – joh­ta­ja­va­lin­nat ovat työl­lis­tä­neet eikä ra­di­kaa­lei­hin muu­tok­siin tunnu olevan aikaa

Kolumni
Tilaajille

Kulma: Päät­tyy­kö RoPSin epä­var­muus Bin­go­ta­lon myyn­tiin?

Kulma

Rovaniemen palloseuran (RoPS) miesten edustusjoukkue pelaa Kakkosen C-lohkossa melkoisen epävarmuuden keskellä. Joukkueelta vietiin oma pukukoppi, koska RoPSilla on yli 40 000 euroa maksamattomia vuokrarästejä Rovaseudun markkinakiinteistöt oy:lle. Toki yleinen pukukoppi on edelleen seuran käytössä. Vuokrahintoja, jotka ovat järjettömät – on puitu jo tarpeeksi. Toki sen verran voi muistuttaa, että 25 euron neliöhinta pukukopista on jäätävä, samoin 1 793 euron vuokra Kansakadun toimistotiloista vanhassa Tyttöjentalossa. Keskustassa ovat liiketilojen vuokrat kivijalkakaupassa kahden kympin hujakoilla ja toimistotilaa saa jopa halvemmalla.

Epävarmuus voi päättyä keskiviikkona, jolloin RoPS järjestää ylimääräisen kokouksen legendaarisen Bingotalon myynnistä. Jos tarjous on riittävän hyvä ja jäsenistö päättää myydä talon, voi seura maksaa velkansa pois. Edessä on siis todella tärkeä kokous ja isoja asioita. Bingotalo on osa suomalaista ja lappilaista jalkapallohistoriaa ja siihen liittyy paljon muistoja ja tunteita. Tilanne on surullinen, mutta jos ostajaehdokkaan tarjous on riittävän hyvä, täytyy talo myydä. Kauppa voisi pelastaa perinteikkään Palloseuran ja antaa sille uuden alun.