Liikenne: Sil­ta­tar­kas­tuk­set ai­heut­ta­vat poik­keus­jär­jes­te­ly­jä Ro­va­nie­mel­lä tänään ja kes­ki­viik­ko­na

Kolumni: So­vin­non te­ke­mi­nen on pro­ses­si

Podcast: Kar­va­lak­ki­do­ku­ment­ti osa 6: Kuk­ko­lan­kos­ki näyt­tää, mitä elävä jo­ki­kult­tuu­ri voi ih­mi­sel­le merkitä – Heik­ki­län tai­tei­li­ja­vel­jek­set ker­to­vat elä­mäs­tä Väy­län­var­rel­la

Kuka heistä on Vuo­si­kym­me­nen ro­va­nie­me­läi­nen? Osal­lis­tu ää­nes­tyk­seen!

Uusi Rovaniemi ja Sampokeskus asettivat ehdolle kymmenen tunnettua rovaniemeläistä. Äänestä omaa suosikkiasi!

-

40 vuotta täyttävä kaupunkilehti Uusi Rovaniemi  ja 30 vuotta täyttävä Sampokeskus etsivät yhdessä Vuosikymmenen rovaniemeläistä. Haussa on henkilö, joka ansaitsee tunnustuksen työstään tai toiminnastaan rovaniemeläisten yhteiseksi hyväksi vuosina 2010-2019.

Valinta tapahtuu yleisöäänestyksessä, johon on asetettu ehdolle kymmenen tunnettua rovaniemeläistä. Ehdokasasettelussa on otettu huomioon yleisöltä pyydetyt ehdotukset.

Vuosikymmenen rovaniemeläinen -ehdokkaat ovat joko kotoisin Rovaniemeltä tai he asuvat nykyään Rovaniemellä. Jokainen heistä on tehnyt Rovaniemeä tunnetuksi muualla Suomessa ja jotkut myös myös muualla maailmassa.

Äänestys on avoinna sunnuntaihin 16. helmikuuta saakka. Eniten ääniä saanut julkistetaan ja palkitaan Vuosikymmenen rovaniemeläisenä Sampokeskuksen 30-vuotisjuhlassa lauantaina 22.2.2020.

Äänestykseen osallistuneiden kesken arvotaan kaksi 50 euron lahjakorttia.

Lue ehdokkaiden esittelyt alta ja äänestä tästä!


-
Kuva: Jussi Leinonen

1. Antti Autti

Menestynyt lumilautailija ja yrittäjä, joka kilpailemisen lopetettuaan on muun muassa. tuottanut tapahtumia, kilpailuja ja lumilautailuelokuvia, joissa on tuotu esiin pohjoisen mahdollisuuksia ja paikallisia osaajia. Rakentanut Rovaniemelle Arctic Weekend -tapahtuman. Asunut koko ikänsä Rovaniemellä ja edustanut Rovaniemeä ylpeästi.

-
Kuva: Jussi Leinonen

2. Markku Broas

Lapin sairaanhoitopiirin infektioylilääkärin asiantuntemusta ja selkeitä arvioita on tarvittu valtakunnallisessakin mediassa vuosien varrella useaan otteeseen, viimeksi koronaviruksen takia. Broas esiintyy rauhoittavasti ja kansantajuisesti. Lääkärinä hän on kuunteleva ja empaattinen.

-
Kuva: Anssi Jokiranta

3. Mikael Gröhn

Matkailuyrittäjä pelasti Rovaniemen vanhan kauppalantalon tekemällä siitä hotellin. Tuntee sosiaalista vastuuta ja tekee paljon hyväntekeväisyyttä. On järjestänyt useana vuonna muun muassa vähävaraisten jouluruokailun.

-
Kuva: Pekka Aho

4. Johanna Ikäheimo

Lappset Group Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja valtakunnallisesti tunnettu, vaikutusvaltainen hallitusammattilainen. Valittu muun muassa Vuoden liikemieheksi ja toiminut Elinkeinoelämän keskusliiton hallituksessa.

-
Kuva: Anssi Jokiranta

5. Sanna Kärkkäinen

Visit Rovaniemen toimitusjohtaja on yksi avainhenkilöistä Rovaniemen matkailuelinkeinon nousussa. Tehnyt paljon suurelle yleisölle näkymätöntä työtä matkailun eteen.

-
Kuva: Anssi Jokiranta

6. Kaarina Määttä

Ollut mukana kehittämässä Lapin yliopistoa alusta saakka. Kasvatuspsykologian professori emerita ohjasi työurallaan ennätysmäärän väitöskirjoja. Työskennellyt yliopiston vararehtorina ja tullut tunnetuksi myös rakkausprofessorina.

-
Kuva: Pekka Aho

7. John Storgårds

Lapin kamariorkesterin taiteellinen johtaja on sitoutuneella työllään nostanut orkesterinsa kansainväliselle tasolle. Asettunut asumaan Rovaniemelle ja tekee kansainvälistä uraa kapellimestarina ja viulistina.

-
Kuva: Anna-Reetta Kytölahti

8. Jari Tervo

Yksi Suomen arvostetuimmista ja luetuimmista kirjailijoista, joka on tehnyt synnyinkaupunkiaan Rovaniemeä tunnetuksi myös tuotannossaan. Myös televisiosta tuttu.

-
Kuva: Jussi Leinonen

9. Antti Tuisku

Suomen menestyneimpiä pop-artisteja, joka on pystynyt uudistumaan ja tekemään uraa kahdella vuosikymmenellä. Aito rovaniemeläinen, joka tuo positiivisesti esiin kotikaupunkiaan ja sen murretta.

-
Kuva: Anna Muotka

10. Sime Yliaska

Perustanut Rovaniemen oman festivaalin Simerockin ja tarjonnut lappilaisille mahdollisuuden kuulla huippuartisteja omassa maakunnassa. Tukenut myös nuorten bändien esille pääsyä.