Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 9. päivän luukku tästä

Kulttuuri: Nyt se on varmaa – teat­te­rin toi­min­ta jatkuu Kemissä

Krista Tervo mou­ka­roi kuuden sentin päähän Suomen en­nä­tyk­ses­tä – Silja Kososen val­mis­tau­tu­mis­ta häi­rit­si auton töy­täi­sy

Krista Tervo oli lähellä rikkoa Suomen ennätyksen Turussa. Arkistokuva.
Krista Tervo oli lähellä rikkoa Suomen ennätyksen Turussa. Arkistokuva.
Kuva: Jussi Leinonen

Krista Tervo avasi Paavo Nurmen kisat hienolla suomalaisvoitolla naisten moukarinheitossa. Tervo aloitti kilpailun rauhallisesti, paransi viidennellä kierroksella 73,11 metriin ja varmisti voiton viimeisen heittokierroksen tuloksella 74,34.

Tervo, 24, jäi vain kuusi senttiä maaliskuussa heittämästään Suomen ennätyksestä, mutta hän iloitsi eniten kilpailun voitosta.

– Hienoa, että alkaa löytyä vähän joka kilpailussa hyvä tekeminen, mutta nyt tuli ensimmäinen ison kisa voitto. Se merkitsee tosi paljon, Tervo vahvisti.

Azerbaidzhanin Hanna Skydan johti kilpailua tuloksella 73,11 ennen kuin Tervo nousi rinnalle ja lopulta ohi.

– Tiesin, ettei tarvitse heittää heti kovaa tulosta, joten aloitin kilpailun matalilla tehoilla. Sitten vastustajat heittivät niin kovia tuloksia, että oli pakko itsekin petrata, Tervo kertasi kilpailua.

– Voittoheitto oli hyvä. Se oli teknisesti nätimpi kuin Suomen ennätysheitto, mutta tehoa ei ehkä ollut niin paljon.

Tervolle jäi tunne, että hän voisi pystyä parempaan.

– Voisi mennä vähän pidemmälle, jos saisin heittoon asteen enemmän tehoa ja tekniikka pysyisi kasassa.

Tervo kilpailee seuraavan kerran Pariisin Timanttiliigassa lauantaina. Alun perin hänen oli tarkoitus pitää Paavo Nurmen kisojen jälkeen kilpailutaukoa, mutta kutsu Timanttiliigaan muutti suunnitelmat.

Auto murjoi Kososta kilpailun aattona

Silja Kosonen sijoittui moukarinheitossa viidenneksi tuloksella 70,10. Hän jäi 1,74 metriä kauden parhaastaan.

– Teknisesti ihan ok ja meni sentään yli 70 metriä. Vähän oli vielä hidasta, Kosonen arvioi kilpailuaan.

Kososen vasemmassa kyynärvarressa oli melkoinen sinelmä. Kosonen sai kolhuja kilpailun aattona, kun hän jäi Turun virastotalon parkkipaikalla puristuksiin autonsa ja toisen, päälle karanneen auton väliin.

Parkissa olleen auton jarrut pettivät.

– Jäin jumiin autojen väliin, kun olin ottamassa autostani moukareita. Vasempaan käteen ja vasempaan jalkaan tuli ruhjeita, Kosonen kertoi.

Paikalle hälytettiin poliisi, ja myös toisen auton omistaja tuli pian paikalle. Kosonen ei säikähtänyt sen pahemmin, vaan lähti jo tuntia myöhemmin tekemään kilpailun valmistavan harjoituksen.