Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

Seksuaalisuus: On­ly­Fan­sin tuot­toi­suus tuli yl­lä­tyk­se­nä ja nyt Marika Fin­ger­roos suuntaa sek­si­vä­li­nei­den kas­va­vil­le mark­ki­noil­le

Pääkirjoitus: Hoi­ta­ja­mi­toi­tuk­sen ki­ris­tä­mi­sen lyk­kää­mi­nen lykkää myös on­gel­man rat­kai­se­mis­ta – kei­no­te­koi­ses­ta am­mat­ti­ra­jo­jen ra­ken­te­lus­ta on luo­vut­ta­va pi­kim­mi­ten

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kou­lu­lai­sil­ta: Nukutko tar­peek­si?

Ihmisen pitäisi nukkua 8–10 tuntia joka yö, mutta kuinka moni oikeasti nukkuu tarpeeksi? Monet nuoret valvovat yöllä katsoen televisiosta sarjoja ja elokuvia tai pelaten koneella tai jollain muulla tai ovat puhelimella. Siksi nuoret eivät saa tarpeeksi unta ja ovat väsyneitä. Monet saattavat luulla, että vähäisen unen haittoja ovat vain ärtyisyys ja keskittymiskyvyn heikkeneminen. Onko asia näin?

Vähäisellä unella on useita haittavaikutuksia, joihin kuuluu edellä mainittujen lisäksi monia muita asioita, kuten tapaturmien ja onnettomuuksien riskin kasvaminen sekä luovuuden väheneminen ja muistin huononeminen. Unen aikana aivot käsittelevät päivällä saatuja tietoja ja siirtävät ne pitkäkestoiseen muistiin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.