Arvio: Unoh­tu­ma­ton sa­tu­met­sän val­loi­tus — Lapin yli­op­pi­las­teat­te­rin suur­mu­si­kaa­li on voi­man­näyt­tö, josta pu­hu­taan pitkään

Vaalipaneeli: "Mie­le­no­soit­ta­jien toi­min­ta kääntyy itseään vas­taan" – met­sä­ai­hei­nen vaa­li­pa­nee­li tuo­mit­si hak­kui­den es­tä­mi­sen Aa­lis­tun­tu­rin alueel­la

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kou­lu­lai­sil­ta: Kou­lu­ruo­ka pa­rem­mak­si

Monissa kouluissa on ongelma: oppilaat eivät syö kouluruokaa tai syövät vain vähän. Kukaan ei jaksa enää keskittyä iltapäivällä opiskeluun verensokerin alhaisuuden takia. Oppilaat ostavat karkkia, energiajuomia ja limsaa, jotta he jaksaisivat koko päivän. Ne auttavat vain vähän aikaa, joten niitä täytyy syödä ja juoda koko ajan, mikä on epäterveellistä.

Oppimis- ja koetulokset paranisivat, jos koulussa olisi myös ilmainen välipala. Joissakin kouluissa on välipalaa, mutta ne maksavat, eikä kaikilla ole aina rahaa. Vanhemmat maksavat kouluruuamme verorahoillaan. Vanhemmat voisivat varmasti maksaa pari euroa enemmän veroja, jotta koululaiset jaksaisivat paremmin.

Harvassa koulussa on omaa keittiötä, ja ruoka tuodaan monitoimikeittiöstä. Valitettavasti jotkut ruuat ehtivät kylmetä. Toista se oli ennen, sillä kaikissa kouluissa oli oma keittiö.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.