Asuminen: Ro­va­nie­men Lai­naan­ran­nas­ta tulee entistä vih­reäm­pi – kau­pun­ki aloit­taa Ke­mi­joen rannan uu­dis­ta­mi­sen ensi kesänä

Sote-uudistus: Hy­vin­voin­ti­alue val­mis­tau­tuu pur­ka­maan Me­hi­läis-ul­kois­tuk­sen – sel­vi­tys­tä pan­ta­taan jul­ki­suu­del­ta

Pääkirjoitus: KOK:n vä­läyt­tä­mä ve­nä­läis­ur­hei­li­joi­den paluu kan­sain­vä­li­siin ki­soi­hin on luo­ka­ton ehdotus

Tilaajille

Ko­ti­ta­lous­opet­ta­ja neuvoo – näin voit vä­hen­tää ko­din­ko­nei­den säh­kön­ku­lu­tus­ta

Moni arvioi kodinkoneiden sähkönkulutuksen todennäköisesti hieman yläkanttiin. Omakotitaloasujat ovat yleisesti ottaen kerrostaloasujia valveutuneimpia kodin sähkönkulutuksesta, sillä heillä laskut ovat suurempia.

Lapin Kansa koostikin leikkimielisen visan, jossa voi arvuutella kodin laitteiden tuottamaa laskua sähkön nykyhintatasolla.

Visasta on omat versiot kerrostalo– sekä omakotitaloasujille, sillä tilastollisesti sähkön hinta on hieman eri asumistyypistä riippuen.

Klikkaa visaan tästä

Suomalaiskotien sähkönkulutukseen perehtynyt kouluttaja, kotitalousopettaja Tarja Marjomaa Työtehoseurasta kertoo, että arjessa sähköä voi säästää helpostikin.

Pesukoneet

Jos suunnitelmissa on hankkia uusi ja energiatehokas pyykinpesukone, on järkevää pyrkiä hahmottamaan todellinen käyttömäärä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.