Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

Seksuaalisuus: On­ly­Fan­sin tuot­toi­suus tuli yl­lä­tyk­se­nä ja nyt Marika Fin­ger­roos suuntaa sek­si­vä­li­nei­den kas­va­vil­le mark­ki­noil­le

Pääkirjoitus: Hoi­ta­ja­mi­toi­tuk­sen ki­ris­tä­mi­sen lyk­kää­mi­nen lykkää myös on­gel­man rat­kai­se­mis­ta – kei­no­te­koi­ses­ta am­mat­ti­ra­jo­jen ra­ken­te­lus­ta on luo­vut­ta­va pi­kim­mi­ten

Kolumni
Tilaajille

Ko­ti­seu­tu­rak­kaus vie ka­pak­ka­kier­rok­sel­le – ko­ti­seu­tu­työ ei enää ole vain his­to­rian siipien pö­lyis­tä havinaa ja vuo­si­sa­tais­ten pe­rin­tei­den vaa­li­mis­ta

Rovaniemellä pääsee ensi viikolla kotiseuturakkauden siivittämälle kapakkakierrokselle. Oppaana toimii muusikko Jaakko Laitinen, joka johdattaa bussiretkeläiset rovaniemeläiseen yöelämään etappeinaan jo kadonneet ja yhä toimivat baarit.

Sivutielläkin bussi piipahtaa – sinne rovaniemeläiset tiesivät suunnistaa ennen vanhaan, kun juhlimista haluttiin jatkaa pimeän pullon voimin.

Kapakkakierros kuuluu Rovaniemellä 9.–11. syyskuuta järjestettävien valtakunnallisten kotiseutupäivien ohjelmaan ja kertoo osaltaan kotiseututyön moninaisuudesta ja ehkä murroksestakin.

Kotiseututyö ei enää ole vain historian siipien pölyistä havinaa ja vuosisataisten perinteiden vaalimista, vaan se avaa ja tulkitsee myös nykysukupolvien suhdetta kotiseutuunsa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.