pääkirjoitus: Voiko mat­kai­lus­sa olla ta­voit­tee­na pelkkä kasvu?

Kolumni: Välitä lem­mi­kis­tä­si ja kerää koi­ran­ka­kat kadulta

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Ko­ti­mai­set mat­kai­li­jat ki­rit­ti­vät Ro­va­nie­men mat­kai­lu­ti­las­to­ja

Rovaniemen matkailu kasvoi marraskuussa kotimaisten matkailijoiden kautta. Rekisteröityjä yöpymisiä oli yhteensä 64 000, josta kasvua oli kotimaisten matkailijoiden osuudessa. Kotimaisia matkailijoita yöpyi Rovaniemellä lähes 26 000, eli 16 prosenttia edellisvuotta enemmän.

Ulkomaisten matkailijoiden osuus yöpymisistä sen sijaan laski marraskuussa kolme prosenttia, yöpymisiä oli lähes 38 000. Yhteensä yöpymisten määrä kasvoi näin ollen neljä prosenttia.

Ulkomaisista matkailijoista eniten yöpymisiä kirjattiin kiinalaisille (3500 yöpymistä) , sen jälkeen briteille (1300 yötä).

Vuoden alusta katsottuna yöpymisten määrä on Rovaniemellä noin 12 prosentin kasvussa. Kotimaisten yöpymisten määrä oli tammi-marraskuun välisenä aikana 240 000 (+16,9 %) ja ulkomaalaisten 363 000 (+9,2 %). Eniten kasvua tuli työmatkan puitteissa yöpyneistä.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi