Mainos

Ko­ti­mai­sen tuot­teen os­ta­mi­nen on vas­tuul­li­nen teko – ”Liik­keen jo­kai­sen korun on tehnyt joku pai­kal­li­nen tai ko­ti­mai­nen tai­ta­ja”

Koru- ja muotoiluliike Mainoa Craft & Designin liikkeessä asioidessa voi olla varma, että tuotteet tulevat läheltä. Liike on myös Taigakorun jälleenmyyjä.

Mainoa Craft & Designin valikoimaan kuuluu muun muassa sisustus- ja kattaustuotteita, tekstiilejä, asusteita, laukkuja, kortteja sekä runsas valikoima koruja. ”On tärkeää suosia paikallisia ja aidosti kotimaisia tuotteita, jotta myös pienet yritykset pidetään täällä.”
Mainoa Craft & Designin valikoimaan kuuluu muun muassa sisustus- ja kattaustuotteita, tekstiilejä, asusteita, laukkuja, kortteja sekä runsas valikoima koruja. ”On tärkeää suosia paikallisia ja aidosti kotimaisia tuotteita, jotta myös pienet yritykset pidetään täällä.”

Yhteenlaskettuna Mainoa Craft & Design ja Taigakoru ovat toimineet lähes 55 vuoden ajan Rovaniemellä. Viime vuonna saman katon alle muuttaneet yritykset löytyvät Rinteenkulman kauppakeskuksen pääkäytävältä.

Saagan alku ei ollut kuitenkaan helpoin mahdollinen, sillä koronan myötä asiakasvirta tyrehtyi hetkellisesti.  Yhteistyön myötä koronan tuomista ongelmista on kuitenkin selvitty.

– Olen kiitollinen, että meillä menee matkailijoiden puuttumisesta huolimatta hyvin. Kiitos kuuluu erityisesti kaikille paikallisille asiakkaille, jotka ovat käyneet asioimassa meillä, Mainoa Craft & Designin yrittäjä, muotoilija Irma Annanpalo-Tuisku toteaa hymyillen.

– Kun tukee paikallisia yrityksiä, vahvistaa samalla paikallista taloutta, yrittäjä muistuttaa.

Taigakorun jälleenmyyjä

Mainoa Craft & Design on toiminut viimeisen vuoden ajan Taigakorun jälleenmyyjänä. Mutta mikään ei ole ikuista. Ei edes Taigakoru. Yrittäjä Juha Janger etsii nimittäin jatkajaa tunnetulle lappilaiselle koruyritykselle.

– Olen jo varsinaisesti eläkkeellä, mutta mahdollisen jatkajan löytyessä voin olla vielä mukana mentorina, Janger toteaa ja muistuttaa:

– Tulevana jouluna taigakoruja saa Mainoa Craft & Designin liikkeestä vielä normaalisti. Nyt on aika pistäytyä ostoksilla, jos haluaa kerätä korusarjan täyteen. Myös suosittuja Lapin kultahippusormuksia on vielä toistaiseksi saatavilla.

Aidosti kotimaista

Taigakorun lisäksi Mainoa Craft & Designin tuoterepertuaariin kuuluu kotimaisten brändien tuotteita. Valikoima on monipuolinen ja laadukas sekä vastuullisesti valmistettu ja tuotettu.

– Tuotteiden myyntiketjut eivät ole pitkiä, tunnemme kaikki tekijät ja tiedämme mistä raaka-aineet tulevat. Läpinäkyvyys on kaikki kaikessa, Annanpalo-Tuisku painottaa.

Yrittäjä on pyrkinyt tuotteiden toimittajien kanssa pitkiin yhteistyösuhteisiin, mikä on tärkeää myös yhteistyökumppaneille, jotka ovat poikkeuksetta joko yksinyrittäjiä tai muutaman hengen työllistävä pieniä yrityksiä.

– Kun ostaa Mainoa Craft & Designin liikkeestä, tietää varmasti, että tuote on jonkun paikallisen tai kotimaisen muotoilijan suunnittelema ja valmistama, Annanpalo-Tuisku summaa.

MAINOA CRAFT & DESIGN JA TAIGAKORU