Ylennykset: It­se­näi­syys­päi­vän ylen­nyk­set puo­lus­tus­hal­lin­nos­sa ja re­ser­vis­sä – katso tästä Lapin ylen­ne­tyt

Ko­run­dis­sa oli kaik­kien aikojen hei­nä­kuu – mu­seos­sa vie­rail­tiin lähes tup­las­ti vilk­kaam­min

Rovaniemen taidemuseossa vieraili heinäkuun aikana yhteensä 1839 kävijää. Kuva museon Iloisia asioita -näyttelystä.
Rovaniemen taidemuseossa vieraili heinäkuun aikana yhteensä 1839 kävijää. Kuva museon Iloisia asioita -näyttelystä.
Kuva: Arto Liiti

Korundissa lähdetään syksyyn hyvän kävijäkesän saattelemana. Rovaniemen taidemuseon heinäkuu oli kävijämääriltään nimittäin kaikkien aikojen vilkkain.

Taidemuseon tiedotteen mukaan museossa vierailtiin lähes kaksi kertaa enemmän edellisen kesän vastaavaan ajankohtaan nähden. Samoin Museokorttia käytettiin ahkerasti.

Heinäkuussa kävijöitä oli yhteensä 1839, joista museokortilla 576. Viime vuonna kävijöitä oli heinäkuussa 1075 (museokortilla 244).

Museossa on nyt esillä kolme kattavaa kokonaisuutta Jenny ja Antti Wihurin rahaston kokoelmasta. Kokoelman ehkä vaikuttavin teos on Markus Copperin Kursk, joka jatkaa esillä syyskuun loppuun saakka.

Teemallisesti rauhoittava Sinisiä ajatuksia -näyttely esittelee lukuisia ennennäkemättömiä teoksia ja kokoelman vanhempaa kerrostumaa. Iloisia asioita -näyttely pyrkii niin ikään herättämään positiivisia ajatuksia. Kaiken kaikkiaan esillä on teoksia 115 Suomen eturivin taiteilijalta.

Korundi jatkaa kesän aukioloajoilla vuoden loppuun saakka.

Kulttuurikeskus Korundi on avoinna avoinna ti–pe klo 11–18 ja la–su klo 11–16. Taidetorstait joka torstai klo 16–18, jolloin näyttelyihin on ilmainen sisäänpääsy.