Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

Kolumni: Totuus odottaa yhä ker­to­jaan­sa

Tilaajille

Ko­ro­na­ti­lan­ne ai­heut­taa poik­keuk­sia käy­tän­nön jär­jes­te­lyi­hin Lapin am­mat­ti­kou­luis­sa – "Pan­de­mia ei ole vielä ohi, joten pitää olla va­rau­tu­nut"

"Meillä on noin 500 henkilöä oppilaitoksen toimintayksiköissä töissä, ja lähes 2 000 päivittäistä opiskelijaa. Se riski on aina olemassa, että tartuntoja ilmenee."

Ammattiopisto Lappiassa ja Lapin koulutuskeskus REDUssa siirrytään elokuun alussa lähiopetukseen.

– Henkilökunta tulee maanantaina, ja oppilaat aloittavat tiistaina koulun lähiopetuksena. Osa voi jatkaa työssäoppimisena tai miten on alun pitäen suunniteltukin, mutta pääasiassa palataan normaaliin ensi kuun alusta alkaen, Lappian kuntayhtymän johtaja ja rehtori Virpi Lilja kertoo.

REDUssa henkilökunta palaa töihin pääsääntöisesti elokuun alussa. Uudet opiskelijat aloittavat lähiopetuksessa keskiviikkona ja jatkavat opiskelijat 10. elokuuta.

– Noudatamme tarkkaan hallituksen linjausta siitä, että 31. heinäkuuta etäopetussuositus päättyy. Suunnitelmat on rakennettu turvavälien, hygienian ja kokoontumisrajoitusten osalta, rehtori Taisto Arkko kertoo.

Kassatarjoilijat Janne Niskanen ja Katariina Ylimäinen siivoavat pöytiä opiskelijaravintola Pikantissa. Opiskelijat aterioivat porrastetusti pienissä ryhmissä. Pöydät siivotaan jokaisen ryhmän jälkeen.
Kassatarjoilijat Janne Niskanen ja Katariina Ylimäinen siivoavat pöytiä opiskelijaravintola Pikantissa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.