Lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le

Asuntokauppa: Myy­tä­vien asun­to­jen määrä putosi Ro­va­nie­mel­lä – vanhaa oma­ko­ti­ta­loa ei laiteta myyn­tiin, jos tar­jol­la ei ole uu­dem­paa asun­toa, johon vaihtaa

Ko­ro­na­seu­ran­ta: Lapin sai­raan­hoi­to­pii­ris­sä 15 uutta tar­tun­taa, Län­si-Poh­jan sai­raan­hoi­to­pii­ris­sä kaksi tar­tun­taa

Perjantai 24.9.

Lapin sairaanhoitopiirissä 15 uutta tartuntaa – suurin osa Rovaniemellä

Lapin sairaanhoitopiirissä on todettu 15 uutta koronatapausta. Tapauksista 14 on todettu Rovaniemellä ja yksi Inarissa. Inarin tapaus todettiin jo karanteenissa olevalta henkilöltä.

Rovaniemen tapauksista neljä on todettu valmiiksi karanteenissa olevilta henkilöiltä. Kahdessa tapauksessa tartunta on tapahtunut sairaanhoitopiirin ulkopuolella. Suurin osa muistakin tapauksista liittyy Rovaniemen sisäisiin ketjuihin. Vain yhdessä tapauksessa tartunnan lähde on vielä epäselvä.

Länsi-Pohjassa kaksi uutta tartuntaa

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä on todettu keskiviikon jälkeen kaksi uutta koronavirustapausta. Yhteensä tapauksia on ollut tällä viikolla kuusi.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä sairaalahoitoon on jouduttu turvautumaan puuttuvan rokotussuojan takia.

Kittilässä aloitetaan kolmansien koronarokotteiden antaminen

Kittilässä aloitetaan kolmansien koronarokotteiden antaminen voimakkaasti immuunipuutteisille. Kolmas rokote tarjotaan niille yli 12 vuotta täyttäneille, jotka taudin tai hoidon vuoksi ovat voimakkaasti immuunipuutteisia.

Kolmas annos voidaan antaa, kun toisesta koronarokoteannoksesta on kulunut vähintään kaksi kuukautta. Kolmas koronarokoteannos annetaan ensisijaisesti samaa valmistetta kuin toinen rokoteannos.

Rokotukseen voi mennä ilman ajanvarausta torstaisin kello 9–15 tai varaamalla ajan numerosta 040 747 6102. Puhelinpalvelu on auki maanantaista perjantaihin kello 8–14.

Torstai 23.9.

Hoivakoti Nivassa kaksi tartuntaa – vierailuja kehotetaan välttämään

Rovaniemeläisessä Esperi Caren hoivakoti Nivassa todettiin keskiviikkona kaksi koronatartuntaa asukkailla.

Kaikki hoivakodin 29 asukasta ja osa työntekijöistä katsotaan altistuneiksi. Osa altistuneista on asetettu karanteeniin.  Vierailuja hoivakodissa suositellaan välttämään 2. lokakuuta saakka.

Hoivakodissa ryhdyttiin tarvittaviin toimenpiteisiin heti tartuntojen tultua tietoon. Kaikkiin altistuneisiin sekä asukkaiden omaisiin ollaan yhteydessä.

Altistuneita asukkaita ja työssä jatkavia työntekijöitä testataan tartunnan varalta säännöllisesti, kunnes altistuksesta on kulunut kymmenen vuorokautta.

Lapin sairaanhoitopiirissä kahdeksan uutta tartuntaa

Lapin sairaanhoitopiirissä on todettu kahdeksan uutta koronatartuntaa.

Yksittäiset tapaukset on todettu Inarissa ja Sallassa. Molemmissa tapauksissa tartunnan lähde on sairaanhoitopiirin ulkopuolella.

Tartunnoista kuusi todettiin Rovaniemellä. Niistä kolmessa tartunnan lähde on vielä epäselvä, kaksi on karanteenin sisältä ja yhdessä tartunnan lähde on sairaanhoitopiirin ulkopuolella.

Sallan koronavirustartunta on todettu paikkakuntalaiselta henkilöltä.

Altistuneita on kartoitettu. Osa altistuneista välttää karanteenin, koska ovat saaneet kaksi koronarokoteannosta. Paikkakuntalaiset altistuneet testataan kuitenkin koronavirustartunnan varalta kahdesti muutaman päivän välein.

Tartunnanjäljitys on osittain kesken. Tartuntaketjusta tiedotetaan myöhemmin lisää.

Sodankylässä aloitetaan kolmansien rokoteannosten antaminen 

Sodankylässä aloitetaan kolmansien koronarokoteannosten antaminen voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille tai sitä vanhemmille henkilöille.

Ajan kolmanteen rokotukseen voi varata puhelimitse koronarokotenumerosta 040 579 9199, ma–to klo 8–15.30 ja pe klo 8–13.30.

Kolmas rokoteannos annetaan ensisijaisesti samalla valmisteella kuin toinen rokoteannos. Voimakkaasti immuunipuutteisille kolmas annos voidaan antaa, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta.

Keskiviikko 22.9.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä on todettu maanantain jälkeen neljä uutta koronavirustapausta. Näistä kolme on todettu ulkopaikkakuntalaisella henkilöllä.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella sairaalahoitoon on viime aikoina joutunut useita nuoria keski-ikäisiä rokottamattomia henkilöitä, joilla on todettu koronaviruksen vakava tautimuoto. Sairaanhoitopiiri suosittelee vahvasti rokotusta kaikille 12 vuotta täyttäneille.

Tiistai 21.9.

Lapin sairaanhoitopiirissä on todettu 12 uutta koronavirustartuntaa. Tapauksista 10 on todettu Rovaniemellä ja yksittäiset tapaukset todettiin Ranualla ja Inarissa.

Rovaniemen tapauksissa neljässä henkilöt ovat olleet valmiiksi karanteenissa ja tartunnan lähteet ovat selvillä. Kolmessa tapauksessa tartunnan lähde on epäselvä. Kolmessa tapauksessa tartunnan lähteet ovat tiedossa, mutta henkilöt eivät ole olleet karanteenissa.

Ranuan tapauksen lähde on todennäköisesti sairaanhoitopiirin ulkopuolella. Tapauksen johdosta Ranuan Kristillisessä opistossa on tapahtunut altistumisia. Altistuneisiin tullaan olemaan yhteydessä.

Maanantai 20.9.

Lapin sairaanhoitopiirissä on perjantain jälkeen todettu 14 uutta koronavirustartuntaa.

Suurin osa tapauksista on todettu karanteenissa olevilla henkilöillä ja näin ollen tartuntojen alkuperät ovat hyvin selvillä.

Tapauksista viisi on todettu Kittilässä, yksi Sodankylässä ja kahdeksan Rovaniemellä. Sekä Kittilässä, että Rovaniemellä on kuitenkin tapauksia joiden alkuperä ei täysin ole selvillä.

Suurin osa tartunnan saaneista on rokottamattomia tai vain yhden rokotteen saaneita.

Kaarnikkametsän päiväkodissa koronatartunta

Rovaniemeläisessä yksityisessä Kaarnikkametsän päiväkodissa on todettu koronatartunta, Rovaniemen kaupunki tiedottaa.

Karanteeniin määrätään kaksi lapsiryhmää, yhteensä 28 lasta. Altistuneiden työntekijöiden osalta tarkistetaan rokotussuoja. Jos henkilö on saanut kaksi koronarokotetta, häntä ei määrätä karanteeniin ja ohjataan käymään koronatestissä 3–5 vuorokauden kuluttua altistumisesta.

Karanteeniin määrättäviin ollaan yhteydessä terveydenhuollon toimesta.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä kaksi uutta tartuntaa

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä on todettu viime perjantain jälkeen kaksi uutta koronavirustapausta. Sairaanhoitopiirissä todettiin viime viikolla yhteensä 15 koronatartuntaa. Tapauksista yhdeksän on karanteenin sisältä ja suuri osa näistä liittyy aiempaan Keminmaan koulualtistumiseen.

Sodankylässä yksi uusi tartunta

Sodankylässä on todettu sunnuntaina 19. syyskuuta yksi uusi koronatartunta. Tiedossa olevat altistuneet asetetaan karanteeniin.

Koronavirukselle on voinut kuitenkin altistua perjantaina 17. syyskuuta kello 20–23 välisenä aikana Piitsipubilla.

Utsjoella järjestetään Pop up -koronarokotustilaisuuksia

Utsjoella järjestetään syyskuussa yli 16-vuotiaille utsjokelaisille ja ulkopaikkakuntalaisille kaksi Pop up -koronarokotustilaisuutta, joihin voi tulla ottamaan koronarokotteen ilman ajanvarausta, Utsjoen kunta tiedottaa.

Voit saada Pop up -rokotuspisteeltä koronarokotuksen ensimmäisen annoksen tai tehosteannoksen. Tehosteannoksen kohdalla täytyy huomioida, että ensimmäisestä annoksesta on täytynyt kulua yli kuusi viikkoa. Rokotteena on Biontech-Pfizerin Comirnaty.

Pop up -koronarokotustilaisuudet järjestetään Utsjoen terveyskeskuksessa tiistaina 21. syyskuuta kello 15.00–18.30 ja keskiviikkona 29. syyskuuta kello 15.00–18.30.