Jääkiekko: RoKi Hockey sai ison omis­ta­jan Sveit­sis­tä – EHC Klo­te­nin osa­omis­ta­ja Mike Schälch­li on Lapin ystävä

Pääkirjoitus: Venäjä jatkaa hyb­ri­di­ope­raa­tio­taan Suomen rajalla niin kauan kun se katsoo hyö­ty­vän­sä siitä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Koronan il­maan­tu­vuus­lu­ku laski Norr­bot­te­nis­sa

Koronaviruksen ilmaantuvuus Norrbottenin läänissä on laskenut ja se on nyt 34 tartuntaa 100 000 asukasta kohden kahden viikon aikana. Seitsemän päivän ilmaantuvuusluku on 18 tartuntaa 100 000 asukasta kohden.

Viime viikolla Norrbottenissa todettiin 49 uutta koronatartuntaa. Uusista tartunnoista 19 todettiin Pajalassa. Muissa Ruotsin Tornionlaakson kunnissa koronatilanne on rauhallinen. Haaparannalla ei ole todettu yhtään uutta tartuntaa kolmeen viikkoon, Övertorneålla neljään viikkoon.

Tiistaina Norrbottenissa todettiin yksi uusi tartunta. Sairaalassa oli kaksi koronapotilasta, joista toinen sai tehohoitoa.

Kesä-heinäkuussa tehdyissä koronavirusmäärityksissä selvitettiin, että 65 prosenttia näytteistä oli  Alfa-muunnosta, eli Britannian muunnosta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.