tapahtumat: Pe­rin­tei­siä juh­lal­li­suuk­sia, tal­vi­uin­tia ja yh­teis­lau­lua – näin it­se­näi­syys­päi­vää vie­te­tään Ro­va­nie­mel­lä

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

Juhlapyhä: Lapin Kansa il­mes­tyy it­se­näi­syys­päi­vä­nä vain nä­köis­leh­te­nä ver­kos­sa – seu­raa­va pai­net­tu lehti il­mes­tyy per­jan­tai­na 8.12.

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Korona karsii 70–80 pro­sent­tia Daniel Ståhlin an­siois­ta – It­se­luot­ta­mus on sentään en­nal­laan: "Mi­nul­la on nyt voimaa 75 metrin heit­toon"

Tukholma

Kiekonheiton ruotsalainen maailmanmestari Daniel Ståhl arvioi, että korona-aika verottaa 70–80 prosenttia hänen ansioistaan. Pandemian typistämällä kilpailukaudella on tarjolla vain muutama kansainvälinen kilpailu, eivätkä sponsoritulotkaan pysy välttämättä ennallaan uhkaavassa taloustilanteessa.

– Menetän kaiken kaikkiaan 70–80 prosentti tuloistani. Se vähän harmittaa, Ståhl kertoi Ruotsin yleisradionyhtiön SVT:n tv-haastattelussa.

– Kilpailuja ei ole tänä vuonna tarjolla joka viikonlopuksi. Tilanne vaikuttaa nimenomaan kaikkein suurimpiin tapahtumiin. Me kaikki urheilijat kärsimme tietysti tästä yhtä lailla.

Ståhl korosti samalla, ettei hän joudu koronapandemian takia taloudellisesti ahtaimmalle.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.