Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Urheilu: RoKi tuup­paa­mas­sa Pe­li-Kar­hut ke­sä­lo­mal­le – kak­kos­erä oli neljän maalin herk­ku­het­ki

Vaalit: Lap­pi­lai­set ovat ah­ke­rim­pia en­nak­ko­ää­nes­tä­jiä koko maassa

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kor­ko­vä­hen­nyk­sen pa­lau­tus nolo vaa­li­tä­ky

Keskustasta ja kokoomuksesta on kuulunut ehdotuksia asuntolainojen korkojen verovähennysoikeuden palauttamisesta. Ehdotus edustaa huonoa vero-, talous- ja asuntopolitiikkaa. Populistisesti sitä on markkinoitu oikeutena omaan kotiin aivan kuin vuokra-asunto ei olisi oma koti.

Vähennysoikeuden palautus toimisi myös sosiaalipoliittisesti nurinkurisesti. Se hyödyttää omistusasujia sitä enemmän mitä enemmän on ollut varaa ottaa lainaa. Vähävaraisempia vuokralaisia se ei hyödytä lainkaan.

Vähennysoikeuden asteittaisen poiston aloitti Jyrki Kataisen (kok.) hallitus 2011. Siitä lähtien kaikki puolueet ovat hyväksyneet vähennysoikeuden poiston. Tämä johtuu siitä, että poistoon on ollut painavat perusteet. Korkojen vähennysoikeus on ollut merkittävä valtion tulonsiirto omistusasujille. Mitä isompi laina ja pidempi laina-aika, sitä enemmän valtio kustantaa asunnon hinnasta. Mitä isompi inflaatio, sitä enemmän.

Vähennysoikeus kasvattaa tulo- ja varallisuuseroja.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.