Mainos

Kor­keuk­sis­sa ta­sa­pai­noil­les­sa pääsee ylit­tä­mään itsensä

Seikkailupuisto Huima tarjoaa monipuolisia ratoja lähes kaikenikäisille. Korkein rata kulkee seitsemän metrin korkeudessa, joten itseään pääsee taatusti haastamaan.

 

Seikkailupuisto Huimassa valmistaudutaan jo tulevaan kesään. Puisto aukaisee ovensa tulevana lauantaina 29. huhtikuuta. Toukokuussa seikkailemaan pääsee aina lauantaisin ja sunnuntaisin, poikkeuksena helatorstain seutu, jolloin puisto on auki torstaista sunnuntaihin. Tuolloin vietetään varsinaisia kesäkauden avajaisia.

– Teimme viime keväänä muutamia muutoksia radoille, jotka mahdollistivat esimerkiksi minimipituusrajan laskemista. Näillä muutoksilla mennään tämäkin kesä, Huiman ohjaaja Taru Päiviö kertoo.

Santasportin kyljessä sijaitseva seikkailupuisto on auki jo kolmatta kesää. Viime kesänä kävijöitä oli noin 7000. Radat ovat edelleen suosituimpia ja erilaiset lisäohjelmat, kuten polkuautopuisto, minigolf ja Pump Track -pyöräilyrata tuovat lisäaktiviteettia.

Ratoja Huimasta löytyy kaiken kaikkiaan kymmenen. Seikkailu aloitetaan aina harjoitusradalla, jossa käydään ohjaajan kanssa läpi muun muassa, miten radalla toimitaan ja miten välineitä käytetään. Tämän jälkeen voidaan siirtyä varsinaisille radoille.

– Mieleenpainuvimpia ovat ne, jotka eivät harjoitusradalla vielä uskalla päästää mäntyä halausotteesta, mutta saattavat lopulta käydä kaikki radat läpi. On palkitsevaa, kun asiakas ylittää itsensä, niin ikään Huiman ohjaajana työskentelevä Niina Pöllänen kertoo.

Radat kolmesta seitsemään on tarkoitettu yli 125 senttimetriä pitkille ja niiden vaikeustaso ja korkeus maanpinnasta kasvaa siirryttäessä radalta toiselle. Kolmelle viimeiselle radalle päästäkseen tulee pituutta olla jo yli 140 senttimetriä. Niissäkin vaikeustaso nousee aina pykälän ylemmäs.

– Puiston radoista löytyy haastetta taitavammallekin seikkailijalle. Monella kasi on viimeinen rata. Ysi on jo fyysisesti haastava, joten moni on väsynyt sen jälkeen, Taru Päiviö kertoo. – Harva näitä muutenkaan juosten menee läpi. Kymppiradan käyneet eivät ole ainakaan kaivanneet enää lisää haastetta, hän jatkaa.

Radoilla on pääsääntöisesti kyse erilaisista tasapainoharjoituksista sekä itsensä ylittämisestä, Niina Pöllänen avaa. Radat koostuvat muun muassa köysistä, puomeista ja silloista.

Huimassa ei ole unohdettu perheen pienempiä - yli 125 cm pituiset lapset saavat seikkailla aikuisten tavoin radalla.
Huimassa ei ole unohdettu perheen pienempiä - yli 125 cm pituiset lapset saavat seikkailla aikuisten tavoin radalla.

– Alkupään radoilla käsille on vielä hyvät tuet, jolloin eteneminen on helpompaa. Lopussa käsituet heiluvat siinä missä jaloille tarkoitetut osatkin, Pöllänen kertoo.

Perheen pienimpiäkään ei ole unohdettu, vaan yli 110 senttimetriä pitkille lapsille löytyy niin kutsuttu Naperorata sekä Huiman muut aktiviteetit. Pelkästään lasten puistosta Huimassa ei kuitenkaan ole kyse.

– Varsinaisille radoille minimipituusraja on 125 senttimetriä. Enemmän tämä siis on suunnattu nuorille ja aikuisille, Päiviö sanoo.

– Ylipäänsä Rovaniemellä moni ei tiedosta, että tällainenkin paikka on, Pöllänen jatkaa.

Seikkailupuisto Huiman pääsesonki ajoittuu kesään. Toiminta jatkuu kuitenkin pitkälle loppusyksyyn, jolloin puisto on auki tarvittaessa. Huimaan voi lähteä viettämään vaikkapa työpaikan pikkujouluja, naiset ohjeistavat.