Tähtijuttu: Lappi on Naton sol­mu­koh­ta, sanoo Ul­ko­po­liit­ti­sen ins­ti­tuu­tin johtaja Mika Aaltola

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Linnan juhlat: Saitko kutsun Linnan juh­liin? Il­mi­an­na itsesi tai tut­ta­va­si Lapin Kansan toi­mi­tuk­sel­le

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Kor­kea­kou­lu­jen kevään va­lin­ta­ko­keet py­ri­tään jär­jes­tä­mään – ko­kei­den to­teu­tus ko­ro­na­ti­lan­tees­sa suun­ni­tel­laan yh­teis­työs­sä

Korkeakoulujen pääsykokeista suuri osa osuu kesäkuun alkuun. Jos koronatilanne jatkuu, sopivien tilojen riittävyys voi olla ongelma, jos perinteiset suuret salit ovat pannassa.
Korkeakoulujen pääsykokeista suuri osa osuu kesäkuun alkuun. Jos koronatilanne jatkuu, sopivien tilojen riittävyys voi olla ongelma, jos perinteiset suuret salit ovat pannassa.

Korkeakoulujen tämän kevään pääsykokeet pyritään järjestämän suunnitelmien mukaan. Opetushallitus tiedotti asiasta keskiviikkona.

Tämänhetkisen tiedon mukaan kevään 2020 ylioppilaskirjoitusten tulokset valmistuvat viimeistään 12. toukokuuta, minkä jälkeen tehdään todistusvalinnat. Suoraan todistuksella sisään jatko-opintoihin pääsevät saavat suunnitellun aikataulun mukaan tiedon toukokuun 27. päivään mennessä.

Valintakokeet pyritään järjestämään tämän todistusvalinnan tulosten julkaisun jälkeen.

Koko yhteishaun tulokset valmistuvat viimeistään 8. heinäkuuta.

Esimerkiksi Tampereen yliopisto tiedotti keskiviikkona, että valintakokeiden toteuttaminen koronatilanteessa suunnitellaan yhteistyössä muiden yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen kanssa.

Hakupaperit sisään huhtikuuhun mennessä

Korkeakoulujen yhteishakuja järjestetään tänä vuonna kolme.

Nyt keskiviikkona alkoi osallistuja- ja opiskelupaikkamäärältään suurin haku eli haku korkeakoulujen syksyllä alkaviin suomen- ja ruotsinkielisiin koulutuksiin. Se jatkuu huhtikuun alkuun saakka.

Haettavana on noin 46 600 aloituspaikkaa yli 1600 hakukohteessa.

Yli puolet näistä opiskelupaikoista täytetään ylioppilastutkinnon arvosanojen ja ammattikorkeakouluissa ylioppilastutkinnon arvosanojen ja ammatillisen perustutkinnon arvosanojen perusteella.

Valintakokeesta ja todistusarvosanoista saataviin yhteispisteisiin perustuvasta valinnasta luovutaan, mutta pelkkään valintakokeeseen perustuen valintoja järjestetään kuten ennen uudistustakin.

Ensimmäisessä yhteishaussa tammikuussa haettiin yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen syksyllä 2020 alkaviin vieraskielisiin koulutuksiin ja Taideyliopiston koulutuksiin.

Syksyn yhteishaku järjestetään 2.–16. syyskuuta.