Pääkirjoitus: Suden kan­nan­hoi­dol­li­nen jahti on aloi­tet­ta­va Suo­mes­sa mah­dol­li­sim­man pian

Viikon kuva: Ruuhkaa Jää­me­ren­tiel­lä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Kolumni

Ko­lum­ni: On­nel­li­suus on hy­vin­voin­tia


-

Kun mietin elämäni menneisyyttä ja nykyhetkeä, voin sanoa olevani onnellisempi nyt kuin aikaisemmin. Olen oppinut katsomaan maailmaa positiivisella asenteella ja olemaan kiitollinen pienistäkin asioista. En sano, että olisin aiemmin ollut jotenkin huomattavasti onnettomampi tai kiittämätön, mutta tuntuu kuin elämällä olisi vihdoin jotain annettavaa.

Suomi on todettu maailman onnellisimmaksi maaksi ja täällä onkin asiat hyvin. Meillä on muun muassa hyvä terveydenhuolto, mahdollisuus ilmaiseen koulutukseen ja saamme nauttia ihanasta luonnosta.

Nykyään tunnun kuitenkin törmäävän yhä enemmän ihmisiin, jotka ovat onnettomia tai tyytymättömiä elämäänsä.

Ovat he sitten tuttuja tai tuntemattomia, joskus se tulee täysin yllätyksenä.

Onnellisuus merkitsee jokaiselle eri asioita, ja joskus toisen onni voi olla toisen epäonni. Silloin, kun toinen tavoittelee kattohuoneistoa ja uransa huippua, toinen tyytyy siihen, että saa katon päänsä päälle ja ruokaa.

Yhä useampi vaikuttaja on tuonut esiin heidän ongelmiaan somessa, vaikka päällepäin heidän elämänsä on näyttänyt lähes täydelliseltä. Jokainen kokee huonoja päiviä elämässään, ja noina huonompina aikoina on ollut helpottavaa huomata, ettei ole yksin asioidensa kanssa.

Ihmisen hyvinvointi ei aina näy päällepäin, ja osa ihmisistä ei osaa tunnistaa tai vähättelee omaa hyvinvointiaan. Silloin helposti ajattelee, että muilla on asiat paljon huonommin. On yhtä tärkeää muistaa huolehtia niin omasta kuin muiden hyvinvoinnista.

Pelkkä kuulumisten kysyminen toiselta ihmiseltä merkitsee välittämistä ja saattaa pelastaa tämän päivän.

Onnellisuus on avain elämään. Tee sitä, mikä tekee sinut onnelliseksi ja mistä itse nautit. Voit menestyä, saada valtaa, olla suosittu ja kaikkien huulilla, mutta jos et ole onnellinen, niin näillä saavutuksilla ei ole mitään väliä, kun makaat onnettomana sängyssäsi.

Lisäksi on hyvä muistuttaa itseään, kuinka onnekas ja kiitollinen elämästä voi olla. Elämä ei ole pelkkää ruusuilla tanssimista ja välillä elämään työntyy roskaa, jotta oppisimme arvostamaan hyviä hetkiä.

Kirjoittaja on toiveikas, juuri valmistunut ylioppilas.

Toivottavasti nautit tästä kolumnista

Lapin Kansan tilauksella pääset lukemaan kaikki tuoreimmat ja kiinnostavimmat sisällöt heti.