Lakot: Ju­na­lak­ko on li­sän­nyt lin­ja-au­to­jen li­pun­myyn­tiä mer­kit­tä­väs­ti – suo­si­tuim­mil­le rei­teil­le myydään jo ei-oota

Tapahtumat: Ro­va­nie­mi sel­vit­tää kymp­pi­ton­nil­la, miten Arctic Design Week jat­kos­sa jär­jes­te­tään – ta­pah­tu­man tu­le­vai­suus on epä­var­ma

Kuvagalleria: Kont­ti­sen ki­sois­sa nähtiin rä­väk­kää lasten pu­ku­lois­toa

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Kolmen val­ta­kun­nan ra­ja­pyyk­ki Kil­pis­jär­vel­lä huol­let­tiin osana Suomen ja Norjan ra­jan­käyn­tiä – ­työ­hön tar­vit­tiin 260 kiloa se­ment­tiä ja kym­me­niä litroja maalia

Suomen ja Norjan rajankäynti etenee, työ jatkuu raja-alueen ilmakuvauksella.

Suomen ja Norjan rajankäynti etenee, tiedottaa Maanmittauslaitos. Työ painottuu tänä vuonna valtakunnanrajan kunnon tarkastamiseen.

Rajankäynnissä raja mitataan, tarkastetaan ja dokumentointi päivitetään. Myös rajamerkit huolletaan. Rajaa ei siirretä työssä.

Suomen ja Norjan rajankäyntivaltuuskuntien jäsenet juhlistivat virallisesti yhteistyötä yhdessä Ruotsin maanmittauslaitoksen johdon kanssa Kilpisjärvellä kolmen valtakunnan rajapyykillä elokuun lopulla.

Jokaisen kolmen maan edustajat pitivät lyhyet puheet rajapyykillä. Symbolisesti seremonia on Suomen rajankäyntivaltuuskunnan kartastopäällikkö Jyrki Lämsän mukaan tärkeä, sillä se tuo valtiot konkreettisesti yhteen vahvistamaan rajanaapuruutta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.