Tähtijuttu: Lappi on Naton sol­mu­koh­ta, sanoo Ul­ko­po­liit­ti­sen ins­ti­tuu­tin johtaja Mika Aaltola

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Linnan juhlat: Saitko kutsun Linnan juh­liin? Il­mi­an­na itsesi tai tut­ta­va­si Lapin Kansan toi­mi­tuk­sel­le

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Tilaajille

Kolme kes­kus­tan­vih­reää ja yksi ruot­sa­lai­sen kel­tai­nen Poh­jan­maa – mitä alue­vaa­lien kai­kis­ta Poh­jan­mais­ta pitäisi ke­nen­kään ym­mär­tää?

Monet ei-pohjalaiset saattoi yllättää, että ruotsalainen kansanpuolue nappasi yksinkertaisen enemmistön Pohjanmaan hyvinvointialueen valtuustosta. Se taas ei yllätä, että eteläpohjalaiset valtuutetut ovat kaikkein konservatiivisimpia. 

Näkökulma

Miksi Suomessa on peräti neljä maakuntaa ja – hyvinvointialuetta – joiden nimessä näkyy sana "Pohjanmaa"? Mistä kaikki nämä pohjanmaat tunnistaa? Aluevaalien jälkeen monen on avattava itselleen Pohjanmaan tarkoitus.

Aloitetaan alusta.

Isoontaloon Antti ja Rannanjärvi. Historian tunnetuimpia pohjalaiskasvoja ovat miehisten miesten usein eteläpohjalaiset naamavärkit. Politiikassa pohjalaiset naiset jylläävät: ajatellaanpa Jutta Urpilaista, Paula Risikkoa tai Anneli Jäätteenmäkeä. Viisaus asuu etenkin vanhoissa pohjalaisnaisissa, sanotaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.