lumivyöry: NRK: Nuori nor­ja­lais­mies kuoli lu­mi­vyö­rys­sä Nor­jas­sa

huoltoasemat: Säh­kö­au­to­jen ke­hit­tyes­sä py­säh­tyä tar­vit­see yhä har­vem­min – tar­koit­taa­ko se kuo­le­maa huol­toa­se­mil­le?

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

KOK:n pu­heen­joh­ta­ja Thomas Bach piti ve­nä­läis­luis­te­li­jan val­men­ta­jan käy­tös­tä kyl­mää­vä­nä ja jär­kyt­tä­vä­nä

Peking
Valmentaja Eteri Tutberidzen (vas.) käytös Kamila Valievaa kohtaa vapaaluistelun jälkeen on suututtanut ihmisiä ympäri maailman.
Valmentaja Eteri Tutberidzen (vas.) käytös Kamila Valievaa kohtaa vapaaluistelun jälkeen on suututtanut ihmisiä ympäri maailman.
Kuva: epa09766728

Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n puheenjohtaja Thomas Bach sanoi pitävänsä venäläisluistelija Kamila Valijevan valmentajan Eteri Tutberidzen käytöstä kylmäävänä ja järkyttävänä. Dopingkohun keskelle Pekingin talviolympialaisissa joutunut 15-vuotias Valijeva putosi torstaina vapaaohjelmassa lyhytohjelman kärkipaikalta neljänneksi. Luistelun jälkeen Tutberidze tivasi Valijevalta, miksi hän luovutti vapaaohjelmansa kanssa.

– Miksi luovutit? Selitä minulle, miksi. Miksi lakkasit taistelemasta? Luovutit sen axel-hypyn jälkeen, kuuluivat Tutberidzen ensimmäiset sanat täysin murtuneelle Valijevalle.

– Olin erittäin järkyttynyt, kun katsoin sen televisiosta.  Hänen lähipiirinsä otti hänet vastaan valtaisalla kylmyydellä. Oli kylmäävää nähdä se, ettei häntä lohdutettu eikä häntä autettu, Thomas Bach sanoi.

Bach sanoi olevansa huolestunut siitä, millaiset ihmiset luistelijaa ympäröivät.

– Tämä ei anna minulle luottamusta Kamilan lähipiiriin, ei sen suhteen, mitä on tapahtunut menneisyydessä, eikä sen suhteen mitä tapahtuu tulevaisuudessa, Bach sanoi.