Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

Kolumni: Totuus odottaa yhä ker­to­jaan­sa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kohti puh­tai­ta lii­ken­ne­pal­ve­lu­ja yh­teis­työl­lä

Lapin Kansa uutisoi (31.8.) juuri voimaantullutta julkisia ajoneuvo- ja liikennepalveluhankintoja koskevaa lakia sekä Rovaniemen ja Tornion kannalta uuden lain vaikutuksia ja haasteita. Energiamuodon vaihto sähköön auttaa vähentämään päästöjä ja säästämään energian kulutuksessa. Ilmasto, ympäristö ja kuntatalous hyötyvät.

Uusi laki koskee kahta seuraavaa viiden vuoden hankintajaksoa. Siinä ajassa autovalmistajien panostukset tuottavat yhä parempia vaihtoehtoja henkilö- ja raskaaseenkin liikenteeseen. Vuoteen 2030 ulottuvien hankintajaksojen aikana kuntapäättäjien on hyödyllistä käydä jatkuvaa vuoropuhelua eri toimijoiden kanssa, jotta löydetään ratkaisut, jotka vastaavat seudun tarpeita.

Kyse ei ole vain uusien sähköautojen hankinnasta. Uuden lain päämäärien kannalta avainasemassa on kunnan palvelustrategia: mitä kaikkea kunnan piikkiin kuljetetaan ja miten. Koulukyydit, jätehuolto ja muut teknisen toimet ajot, joukkoliikenne, Kela-kyydit sekä hyvinvointialueiden järjestämät kuljetukset muodostavat toimialarajat ylittävän palvelukokonaisuuden.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi