Jalkapallo: "Oli hienoa huo­ma­ta, että seu­ral­la on kova luotto osaa­mi­see­ni", ku­vai­lee ro­va­nie­me­läis­jal­ka­pal­loi­li­ja Vilma Koi­vis­to siir­toaan yhteen Ruotsin huip­pu­jouk­kueis­ta

Pääkirjoitus: Gal­lu­pit voivat mennä uusiksi

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Koh­taa­mi­sia am­mat­ti­poi­mi­joi­den kanssa

Luettuani Lapin Kansan pääkirjoituksen (24.1.) päätin ottaa kantaa luonnon marjojen poimijoiden palkkakysymykseen. Kotikylässäni olen aika usein vuosien mittaan ollut juttusilla thaipoimijoiden ja yhtenä vuonna myös vietnamilaispoimijoiden kanssa.

Eräänä iltana tulin pienikokoisen pystykorvamme kanssa metsälenkiltä. Yksi ulkosalla olevista poimijoista tervehti iloisesti, näytti koiraa ja laittoi käsistään itselleen hirvensarvet. Pudistin päätä ja räpytin käsiä sivuillani. Hauskaa näytti porukalla olevan.

Muutaman kerran tapasin myös englannin kielen taitoisia poimijoita. Eräs heistä kertoi omistavansa kotimaassaan maatilan ja hänellä olevan parhaillaan perheensä ulkopuolisiakin työntekijöitä töissä. Hän kertoi tyytyväisenä tienanneensa edellisenä kesänä poiminnalla lähes tarkalleen 5 000 euroa. Sen ostovoima hänen kotimaassaan kuuluu olevan noin 60 000 euroa Suomen hintatasoon verrattuna.

Eräänä syksynä lenkiltä palatessani näin majapaikan pihalla poikkeuksellisen näyn.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.