Kohta on ju­han­nus, mutta tuleeko tivoli Ro­va­nie­mel­le tänä vuonna?

Sekä Suomen Tivoli että Sirkus Finlandia ovat kuuluneet Rovaniemen kesän alkuun. Nyt molemmat ovat kärvistelleet melkoisessa epävarmuudessa.

Suomen Tivolin kiertue ei ulotu tänä vuonna Rovaniemelle. Jos kiertue lähtee käyntiin, pohjoisin paikkakunta on luultavasti Oulu.
Suomen Tivolin kiertue ei ulotu tänä vuonna Rovaniemelle. Jos kiertue lähtee käyntiin, pohjoisin paikkakunta on luultavasti Oulu.
Kuva: Raija Suopajärvi

Rovaniemellä kesän alkuun on kuulunut perinteisesti Sirkus Finlandian kiertue ja juhannuksesta heinäkuulle Suomen Tivoli.

Tuleeko Suomen Tivoli tänä kesänä Rovaniemelle, toimitusjohtaja Lulu Sariola?

– Emme valitettavasti voi tulla. Tivoli on tällä hetkellä avoinna omalla varikolla Tuusulassa. Heinäkuussa ollaan mahdollisesti Oulussa.

Miten tämä vuosi vaikuttaa toimintaanne?

– Olemme eläneet hirveässä epävarmuudessa koko kevään. Nyt yritämme järjestellä loppukesää, jotta saisimme pidettyä vakituiset työntekijät töissä ensi talven yli. Emme välttämättä saa kiertuehenkilökuntaa enää kasaan, koska olen joutunut siirtämään kiertueelle lähtöä kohta kaksi kuukautta. Jos lähdemme kiertueelle, emme voi ottaa koko laitekalustoa mukaan. Selviämme varmasti kuitenkin tämän vuoden yli. Toivottavasti ensi keväänä pääsemme normaalisti kiertueelle.

Entä tuleeko Sirkus Finlandia tänä vuonna Rovaniemelle, käyttöpäällikkö Kalle Roos?

– Tänä vuonna meidän koko pohjoisen kiertue on peruttu. Tarkoituksemme on tehdä minikiertue elo-, syys- ja lokakuussa, jolloin pohjoisin paikkakunta on Oulu. Selviämme kyllä ensi vuoteen, mutta kahta peruuntunutta kiertuetta emme enää kestä.