Heikot jäät: Sulan reu­nal­le jätetty pulkka ai­heut­ti mit­ta­van pe­las­tus­ope­raa­tion Ro­va­nie­mel­lä – "Jos huomaat jäällä liik­ku­via tu­ris­te­ja, saa huutaa"

Huutokaupat: Met­sä­hal­li­tus myy huu­to­kau­pal­la au­tio­tu­van Kevon luon­non­puis­tos­ta – "myy­dään vaikka muu­ta­mal­la kym­pil­lä"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Tilaajille

Kit­ti­län kun­nan­joh­ta­ja Antti Jämsén: Etä- ja se­son­ki­työ li­sää­vät op­pi­lai­ta – huo­mioi­ta­va val­tion­osuuk­sis­sa

Kittilän verotulot ja investoinnit kasvavat ja kirkonkylä uudistuu ensi vuonna.

Kittilän kunnanjohtaja Antti Jämsén vaatii, että etä- ja sesonkityö huomioidaan valtionosuuksissa.

– Etä- ja sesonkityön lisääntyessä on toivottavaa, että valtionosuuksissa ja kotikuntakorvauksissa huomioidaan kuntien todelliset oppilasmäärät, koska kunnalla jää saamatta valtionosuuksia osasta kunnassa etä- ja sesonkityötä tekevien vanhempien lapsista. Tältä osin lainsäädäntöä on tarvetta joustavoittaa, Jämsén kirjoittaa taloustiedotteessa.

Ensi vuoteen liittyy Kittilässä paljon myönteisiä odotuksia: matkailun vapautuminen, palvelujen kehittyminen, uudet yritykset ja vilkas rakentaminen.

Jämsénin mukaan kirkonkylän vetovoima kasvaa monesta syystä. Joulukuussa avasi Tokmanni, ja Kesko suunnittelee uutta liikekeskusta omistamilleen tonteille. Koulukeskuksen rakentaminen alkaa keväällä, ja ely-keskus kehittää liikenneväyliä. Myös poliisi ja Kittilän seurakunta ovat saamassa uudet tilat.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.