Lapsiperheet: Tervola maksaa Lapin muh­kein­ta vau­va­ra­haa, neljä lap­pi­lais­kun­taa ko­sis­ke­lee lap­si­per­hei­tä mak­sut­to­mal­la päi­vä­hoi­dol­la

Kolumni: Timo Soini ki­roai­si myös vihreän siir­ty­män

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Kirkon Ul­ko­maan­apu kerää varoja uk­rai­na­lais­ten per­hei­den aut­ta­mi­sek­si – apu on esi­mer­kik­si ruo­ka-apua, läm­mik­kei­tä ja muita pe­rus­tar­vik­kei­ta

Ukrainassa on jo valmiiksi satoja tuhansia sisäisiä pakolaisia, ja viimeaikaisten tapahtumien pelätään johtavan pahenevaan pakolaiskriisiin.

Kirkon Ulkomaanapu on aloittanut hätäapukeräyksen Ukrainan konfliktista kärsivien perheiden auttamiseksi.
Kirkon Ulkomaanapu on aloittanut hätäapukeräyksen Ukrainan konfliktista kärsivien perheiden auttamiseksi.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Ukrainan kärjistyneen konfliktin pelätään johtavan pakolaiskriisiin. Kirkon Ulkomaanapu (KUA) tukee ruoka-avun, lämmikkeiden ja muiden perustarvikkeiden toimittamista konfliktista kärsiville perheille.

Hätäapua annetaan sitä eniten tarvitseville yhdessä eurooppalaisten kumppanijärjestöjen kanssa. Käytännössä apu on esimerkiksi ruoka-apua, lämmikkeitä ja muita perustarvikkeita.

Ukrainassa on jo valmiiksi satoja tuhansia sisäisiä pakolaisia, ja viimeaikaisten tapahtumien pelätään johtavan pahenevaan pakolaiskriisiin. Kirkon Ulkomaanapu seuraa tarkasti tilanteen kehittymistä paitsi Ukrainassa, myös laajemmin Euroopassa.

– Pakenevilla ihmisillä on aina pulaa perustarpeista, ruoasta, lääkkeistä ja juomasta. Ukrainan tilanne on erityisen haastava, sillä Eurooppa elää kylmää talvea ja vakavaa koronapandemiaa, muistuttaa Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtaja Jouni Hemberg tiedotteessa.

Kirkon Ulkomaanapu on aloittanut hätäapukeräyksen Ukrainan konfliktista kärsivien perheiden auttamiseksi. Näin voit osallistua keräykseen:

Perinteinen tilisiirto:

Nordea: FI33 1572 3000 5005 04, viesti: Ukraina

Tekstiviestilahjoitus:

Lähetä tekstiviesti APU20 numeroon 16499 (20 €)