ROPS: Ro­va­nie­men Pal­lo­seu­ra he­rät­tää huolta ja pet­ty­mys­tä – ­ky­syim­me tuntoja va­paaeh­toi­sel­ta, jä­se­nel­tä, kan­nat­ta­jal­ta ja ju­nio­ri­pe­laa­jien van­hem­mal­ta

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kirkon sanoma kuuluu kai­kil­le

Lapin Kansan jutussa (29.8.) kysyttiin Pohjois-Suomen kirkkoherrojen mielipidettä samaa sukupuolta olevien vihkimisiin ja haastateltiin oululaista sairaalapappia Virpi Sillanpää-Posiota.

Oli surullista huomata, että vain pieni osa uskalsi vastata omalla nimellään – kiitos heille, jotka uskalsivat. Se kertoo jotakin vallitsevasta keskustelukulttuurista. On enemmän hiljaisesti samanmielisiä, mutta harva uskaltaa puhua ääneen. Siitä ei toki voi syyttää vain yksilöä. Kuten myös Sillanpää-Posio toi haastattelussaan esille, pohjoisessa vihkivä pappi saattaa joutua maksamaan valinnastaan toimeentulonsa.

Asian toinen puoli on keskusteluissa toistuva argumentti siitä, miten arkaluontoinen tai henkilökohtaisesti vaikea aihe on – siis piispoille tai papeille.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.