Päivittyvä lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le Lapissa

Koronaseuranta: Län­si-Poh­jas­sa todettu yh­dek­sän uutta tar­tun­taa, Sal­las­sa 76 pro­sent­tia väes­tös­tä on saanut en­sim­mäi­sen ro­kot­teen, Suo­mes­sa 752 uutta tar­tun­taa

Kiin­nos­taa­ko siir­to­la­puu­tar­ha­yh­dis­tyk­sen pe­rus­ta­mi­nen?

Ympärivuotinen kaupunkiviljely ja lähiruuan tuottaminen -hankkeeseen liittyy läheisesti myös siirtolapuutarhayhdistyksen perustaminen. Kemin kaupunki on käynnistämässä siirtolapuutarhatyöpajoja marraskuussa, joiden ajatuksena on saada asiasta kiinnostuneet kaupunkilaiset ja potentiaaliset viljelijät aktivoitumaan ja perustamaan yhdistys.

Yhdistys edistäisi siirtolapuutarhan perustamista ja kaupunkiviljelyä Kemissä. Työpajojen tavoitteena on koota käyttäjätietoa alueen suunnittelun tueksi. Näin voidaan paremmin huomioida siirtolapuutarhaviljelijöiden toiveet ja tarpeet sekä sitouttaa ihmiset mukaan toimintaan.

Ensimmäisessä työpajassa 5.11. perehdytään yhdistyksen perustamiseen liittyviin seikkoihin.

Suunnitteilla on neljä työpajaa, joissa ideoidaan muun muassa alueen sijaintiin, toimintoihin ja siirtolapuutarhamökkiin liittyviä vaatimuksia.

Tilaisuudet ovat maksuttomia ja avoimia kaikille siirtolapuutarhasta ja kaupunkiviljelystä kiinnostuneille. Ilmoittautua voi 2.11. mennessä osoitteeseen heidi.nikkila@kemi.fi., lisätietoa saa numerosta 040-5877153.

Työpajaan voi osallistua joko paikan päällä osoitteessa Kauppakatu 30 tai etäyhteyksillä verkossa.